VadeVi
Terra Remota Camino 2012: el camí de l’ecologia
  • CA

Terra Remota Camino 2012

DO Empordà

Vi procedent de l’agricultura ecològica, certificat Eurofulla de la UE

Etiquetat en català

Preu Aprox. 15 €.

Tel. 972 193 727

Web: www.terraremota.com

Des de que van fundar el seu celler a la DO Empordà, Marc i Emma Bournazeau van voler que es distingís pel respecte a l’entorn, una finca amb sòls d’origen granític a Sant Climent Sescebes, a un pas de la frontera francesa. El celler va començar treballant la vinya segons els preceptes de l’agricultura integrada, i l’any 2007 van iniciar les gestions per aconseguir la certificació ecològica. El procés va culminar el 2012 amb l’obtenció del certificat que expedeix el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica.

Camino és el nom del vi més conegut de Terra Remota. Forma part de la seva gamma de vins des del principi; va sortir al mercat amb l’anyada 2006 i, al llarg d’aquests anys, s’ha anat consolidant com un dels vins de prestigi de l’indret. Es tracta d’un vi amb 12 mesos de criança en bótes de 500 l. i el celler sempre el sol treure a principis d’any.

Enguany toca l’anyada 2012. És una anyada especial perquè és la primera que Camino compta amb la certificació de vi ecològic. Tanmateix, res no ha canviat especialment respecte les anyades anteriors i Camino 2012 manté l’esperit de les anyades precedents. Amb una producció d’unes 60.000 ampolles, Camino 2012 és un cupatge de garnatxa, sirà i cabernet sauvignon de vinyes de la propietat, raïms recollits en caixes de 10 kg i doble selecció -a la vinya i a la taula de selecció a l’entrada de verema-, maceració amb pigeage i fermentació en dipòsits de fusta de 55 Hl.

El color és d’intensitat mitjana, amb el voraviu de robí amb un reflex lleument lilós. A les aromes, enlloc de les típiques aromes de fruita de bosc vermella dels vins negres, hi ha notes balsàmiques de resina, clau d’espècia, i matisos de pell adobada i tinta xinesa. A la boca destaca més per la frescor que pel gruix o la potència, tot i que un punt final moderadament aspre ens recorda que estem bevent un vi de raça.

Així, Camino 2012 ecològic representa una fita més aconseguida en el particular camí que Marc i Emma Bournazeau realitzen a Terra Remota, on la filosofia és anar millorant dia a dia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa