VadeVi
Terròs 2015, un vi de tall clàssic molt modern
  • CA
Terròs 2015

!–akiadsense–>

Terròs 2015

Cabernet sauvignon, ull de llebre

12 mesos de criança en bóta de roure francès i americà

Celler Boldú Viticultors (DO Costers del Segre)

Preu aprox.: 12 euros

Tel.: 689425472

Mail: [email protected]

Web: https://bolduviticultors.com/

El 2015 en Joan Boldú, hereu d’una nissaga familiar de viticultors de Verdú, a la comarca de l’Urgell, va decidir fer un pas endavant i començar a elaborar els seus propis vins. Amb la mateixa filosofia de respecte a l’entorn, compromís amb la sostenibilitat i amb els preceptes de la vitivinicultura ecològica va construir el celler, una edificació totalment integrada al paisatge.

D’aquesta manera naixien els vins del celler, el Ventallola Blanc, un monovarietal de garnatxa blanca, el Ventallola Negre, un vi jove elaborat amb un cupatge d’ull de llebre i cabernet sauvignon i el Terròs, el protagonista d’aquest tast, un vi negre de criança elaborat amb un cupatge de cabernet sauvignon i ull de llebre al qual se li ha donat una criança d’un any en bótes de roure francès i americà.

Servit a la copa, el Terròs presenta un color vermell cirera picota amb reflexos grana. De capa mitja-alta. Deixa una certa llàgrima a la copa, que s’esvaeix ràpidament. Net i brillant.

Té un bona intensitat i trobem en primer terme aromes d’espècies dolces provinents de la seva criança que, poc a poc, van deixant pas a les aromes de fruites del bosc molt madures i acompanyades de notes balsàmiques formant un conjunt molt atractiu.

En boca és voluminós, de tacte certament càlid i amb una acidesa viva que li presumeix llarga vida. En el pas de boca es mostra corpulent, amb un taní ben present, de tacte lleugerament rugós però amable i deixa un conjunt aromàtic molt marcat per la fruites del bosc madures acompanyades en tot moment per les notes de la criança. Ni rastre de les pirazines. Llaminer. Llarg i persistent.

És un molt bon vi, amb una excel·lent relació qualitat preu, que gràcies a la seva acidesa serà un perfecte acompanyant de plats de carn que portin salses com un bon fricandó de vedella, o un rostit de vedella, o una cuixa o una espatlla de xai al forn amb la seva salseta de la maceració prèvia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa