VadeVi
Torelló 50 Lliures 2020, un xarel.lo diferent i ple de matisos
  • CA
Torelló 50 Lliures

!–akiadsense–>

Torelló 50 Lliures 2020

  • 100% xarel.lo ecològic
  • Criança en àmfora, damajoana, ou de ciment, inox i botes de roure i acàcia.
  • Celler Torelló (DO Penedès)
  • Preu aprox.: 11,50 euros
  • Tel.: 938 91 07 93
  • Mail: [email protected]
  • Web: https://torello.com/

El celler penedesenc Torelló Viticultors ha tret al mercat un nou vi blanc, que com tots els productes que elabora aquest celler destaca per una gran dosi de creativitat. En aquest cas es tracta d’un vi elaborat amb la varietat xarel.lo. Fins aquí res que no hagin fet molts altres cellers, però que el vi hagi fet criança amb cinc recipients diferents és l’empremta singular que hi ha volgut posar l’equip d’enologia del celler.

Partint de raïms de xarel.lo ecològics i fent-ne una selecció molt acurada després de la fermentació el vi passa per cinc tipus de recipient diferents, gerres de fang, damajoana, ou de ciment, acer inoxidable, botes de roure i d’acàcia per tal de donar-li una personalitat especial.

El nom del vi, 50 lliures, fa referencia al preu que la primera generació de la família Torelló va pagar per la propietat de Can Martí a l’edat mitjana.

El 50 Lliures és un vi de color daurat amb reflexos verdosos. Net i brillant. Deixa una llàgrima força densa a la copa.

És un vi aromàticament complex i ple de matisos. En un primer moment, són les aromes provinents d’algunes de les criances les que dominen, notes d’espècies dolces, vainilla, però de seguida les aromes afruitades de préssec i d’albercoc, molt madures, i acompanyades de notes balsàmiques, sobretot anisades, prenen el protagonisme. En el fons del conjunt aromàtic s’hi aprecien notes de flors seques i lleugerament torrades.

En boca és un vi amb una entrada amplia i voluminosa, amb una textura cremosa, tacte càlid i un bon pes de boca. Fresc, amb una acidesa molt ben compensada. El pas de boca està dominat per un conjunt format per les notes de record de les fruites d’os estiuenques com el préssec i l’albercoc, les sensacions anisades i embolcallades per notes especiades i torrefactes. Final llarg.

El 50 Lliures és un vi molt interessant per la singularitat dels matisos que li confereixen les diferents criances. Gastronòmic, serà un vi un bon company de viatge per tots els plats de la cuina del mar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa