VadeVi
Torelló Brut Reserva 2014 Special Edition Costa Brava, un escumós tot terreny
  • CA
Torelló Special Edition Costa Brava

!–akiadsense–>

Torelló Brut Reserva 2014 Special Edition Costa Brava

Xarel·lo, macabeu i parellada

48 mesos de criança

Caves Torelló (Corpinnat)

Preu aprox.: 13,60 euros

Etiquetat en català

Tel.: 938 910 793

Mail: [email protected]

Web: http://www.torello.com/

L’any 2014 les caves Torelló de Sant Sadurní d’Anoia treien al mercat la primera edició del que aleshores era un cava que varen anomenar Special Edition. Dedicat a la ciutat de Barcelona, aquell cava Torelló Brut Reserva Special Edition 2010 volia plasmar la vocació exportadora, el caràcter barceloní la seva essència mediterrània.

Posteriorment, amb l’anyada 2013 es van fer edicions d’aquest cava dedicades a Madrid, Salamanca i a la copa del Món d’Esquí Alpí celebrada a Andorra de l’11 al 17 de març de 2019.

La darrera edició d’aquest escumós, ara Corpinnat, està dedicada a la Costa Brava. La imatge principal de la seva presentació és un cap-roig, també conegut com escórpora, un dels peixos emblemàtics de la cuina marinera, on en cadascuna de les seves espines dorsals, talment disposades en el peix com si dibuixessin cales, s’ha escrit el nom d’una població de la Costa Brava.

Aquest vi escumós de qualitat presenta un color d’or nou, amb reflexos daurats. Servit en una copa Riedel Veritas Champagne les bombolles són fines i delicades.

En nas és franc i força intens, oferint-nos les clàssiques aromes de fruites blanques madures, de pomes i pera, amb notes que ens evoquen aromes cítriques i anisades sobre un fons de notes derivades de la seva criança, llevats, fruits secs, brioxeria i algun record caramel·litzat.

En boca té una entrada àmplia, amb un carbònic present i fonedís, que li atorga untuositat i un pas de boca fresc i llaminer, gràcies a una acidesa viva que condueix les notes de fruita confitada fins un final llarg i lleugerament dolcenc.

Un escumós per prendre a tota hora, ja sigui en qualsevol de les terrasses de bars, restaurants i xiringuitos de la Costa Brava com en la coberta d’una embarcació sota el sol de la Costa Brava. La personalitat d’aquest escumós, que combina frescor i prou complexitat, ens porta a poder-lo gaudir amb un ampli espectre de plats: aperitius de tota mena, fregits, peixos, mariscs, arrossos, plats amb ous, carns lleugeres, aus,… un autèntic tot terreny.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa