VadeVi
Torres Salmos 2009: elegància i finor al Priorat

www.torres.es/wps/portal/web/inicio/vinosBrandies/vinos/!ut/p/c5/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3gTlyBfJydDRwN_HydzA08T1zDXMDNPAwtPU6B8JLK8pashUN4sNNTXy9_YwMKEgO5wkH049VuEGuKVB5sPkjfAARwN9P088nNT9QtyIwwyA9IVAZmWUIQ!/dl3/d3/L2dJQSEvUUt3QS9ZQnZ3LzZfNERSTUJCMUEwT0xCNzBJNEVWRVY2STA4STU!/?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/ca/torres/secciones/vinosbrandies/vinos/Salmos” style=”font-weight: bold;”> Torres Salmos 2009

DOQ Priorat

Preu Aprox. 19 €

Etiquetat en castellà/anglès/català

Tel. 938 177 400.

L’expansió del grup Torres, amb cellers al Penedès, la Conca de Barberà, Ribera del Duero, Rioja, Xile i Califòrnia, va arribar també al Priorat amb l’aparició el 2007 de la primera anyada del Salmos, el de 2005.

Però els vins no s’improvisen d’un dia per l’altre i la història d’aquest vi prioratí va començar el 1996, quan la família Torres va escollir, comprar i plantar de vinya, dues finques als municipis de El Lloar i Porrera, en total unes 90 hectàrees, que si bé a altres indrets ja seria una extensió considerable, a una DO petita com el Priorat és moltíssima terra.

Van plantar raïm de varietats autòctones, garnatxa negra i carinyena, i foranes, sirà i cabernet sauvignon. Amb una combinació de les tres primeres elaboren el Salmos, que té una criança d’entre 12 i 14 mesos en bóta de roure francès.

És un vi de color de robí d’intensitat mitjana i voraviu encara lleument lilenc. A les aromes reflecteix molt bé la tipicitat prioratina, amb notes complexes on destaca la fruita madura -pruna i maduixa- combinada amb un toc de regalèssia, damunt un fons de torrat lleu i pebre blanc, procedents de la criança.

A la boca és moderadament dens, ferm i alhora amb la llepolia tradicional dels millors vins prioratins i amb la frescor que li dóna el punt just d’acidesa.

No té l’empenta dels vins més clàssics del Priorat, dels elaborats amb vinya vella, però ho compensa amb elegància i finor, unes característiques menys freqüents als vins d’aquesta DOQ.

És, doncs, un vi bevible, carregat de matisos, que a més de ser capaç d’assolir bones puntuacions (92 punts Parker l’anyada 2008, entre d’altres) no és carregós ni excessivament potent i, per això, es fa agradable per acompanyar un àpat, que, al cap i a la fi, és pel que el volem.

EL SALMOS 2009 ÉS UN CUPATGE DE GARNATXA, SIRÀ I CARINYENA FOTO: BODEGAS TORRES

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa