VadeVi
Trempera Blanc Macabeu 2018, els nous vins de la DO Tarragona
  • CA
Trempera Macabeu 2018

!–akiadsense–>

Trempera Blanc Macabeu 2018

100% macabeu

Agrícola de Bràfim (DO Tarragona)

Preu aprox.:

Etiquetat en català

Tel.: 977:620 061

Mail: [email protected]

Web: https://www.agricolabrafim.cat/

La DO Tarragona, i per extensió els seus vins, són els que sempre passen més desapercebuts en els mitjans i en les xarxes socials. Potser això és degut a que tradicionalment els viticultors d’aquesta denominació d’origen no embotellaven els seus vins i els venien a doll o perquè gran part de la producció anava destinada a cava. Però des de fa uns anys sembla que bufen certs aires de canvi en aquestes terres, sobretot amb l’arribada d’enòlegs joves, amb empenta, que estan aconseguint posar-se al capdavant de l’elaboració d’alguns cellers cooperatius i també posant en marxa iniciatives privades amb la idea de canviar les dinàmiques tradicionals i posar en valor els vins que es produeixen dins de la DO Tarragona.

És cert que no ho tenen gens fàcil, doncs en gran part del territori de la DO Tarragona, es poden elaborar vins amb DO Catalunya i amb DO CAVA, el que no ajuda gens al reconeixement dels vins elaborats sota de la DO Tarragona.

La DO Tarragona vol impulsar com a varietat de raïm més representativa dels seus vins el macabeu, que és la varietat predominant de la denominació, representant un 45% del total de raïm.

Agrícola de Bràfim és una de les cooperatives que fa fet un aposta important per modernitzar-se, augmentant la qualitat dels seus vins per fer-los més atractius al públic. Sota la marca Trempera, aquesta cooperativa ha tret al mercat una col·lecció de quatre vins, dos blancs, un rosat i un negre, tots monovarietals llevat del negre.

El nostre protagonista d’avui és el Trempera Blanc Macabeu, un vi jove monovarietal de macabeu.

Servit a la copa presenta un color groc pàl·lid amb reflexos verdosos. Net i brillant, gairebé no deixa llàgrima a la copa.

En nas és intens i molt afruitat. Les aromes de fruites blanques, de pomes i peres madures, amb records cítrics i florals el converteixen en un macabeu de llibre.

En boca té una entrada molt marcada per una acidesa, viva i ben present però gens aspre, que li atorga una immensa frescor i obre un pas de boca on el vi es mostra prou untuós, rodó, lleuger, suau i ple d’aromes afruitades en un conjunt molt llaminer. Final força llarg que convida a repetir.

És un d’aquells vins que l’ampolla de 75 cl. es fa curta i sempre cal tenir-ne un parell d’ampolles a la nevera. Un vi apte per a tots els públics i que us puc assegurar per experiència pròpia que els i les adolescents amb edat legal per consumir vi no li fan cap lleig.

Ens farà molt bona companyia mentre cuinem i és un bon acompanyant d’entrants i aperitius, fregits, cremes fredes, conserves, anxoves, seitons, formatges no massa curats, peixos fregits, a la planxa o a la brasa, mariscs de tota mena, arrossos lleugers, etc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa