Tretze brisat 2017

!--akiadsense-->

Tretze Brisat Les Cometes 2017

100% Garnatxa Blanca

Fermentació i criança de 5 mesos en àmfores de terrissa de 400 l.

Celler Ramon Andreu (DO Terra Alta)

Preu aprox.:

Etiquetat en català

Tel.: 677426042

Mail: info@ramonandreu.cat

Web: http://www.ramonandreu.cat/

El Tretze Brisat Les Cometes 2017 va ser un dels vins que a la darrera edició del concurs Grenaches du Monde que es va celebrar a la Terra Alta va guanyar una medalla d’or. Aquest vi forma part del projecte que l’arquitecte Ramon Andreu va iniciar al petit poble de Caseres, a l’est de la comarca de la Terra Alta.

Aquest vi s’ha elaborat amb els raïms de garnatxa blanca procedents de la finca La Cometa i amb la col.laboració de l’enòleg Joan Ramon Bada. El Tretze és un vi brisat, es va fermentar amb les seves pells en àmfores de terrissa de 400 l. Posteriorment es va deixar en contacte amb les seves mares durant 5 mesos en les mateixes àmfores.

Al servir-lo a la copa podem observar un vi de color or vell amb reflexos de ataronjats, amb tons coure, el que ja ens dona una pista de que estem davant d’un vi brisat. Lleugerament filtrat té una bona limpidesa.

En nas és fi i elegant a l’hora que complex. Ens ofereix un bouquet format per aromes de fruites blanques molt madures, com poma golden i pera llimonera, cítriques com l’aranja i la pell de taronja, totes elles ben confitades i assaonades amb notes balsàmiques, d’herbes remeieres i d’infusions d’herbes aromàtiques, formant un conjunt molt atractiu. És d’aquells vins que no et cansaries d’olorar-lo.

En boca té una entrada àmplia, sense excessiva densitat, mostrant una lleugeresa sorprenent per un vi d’aquesta mena. Una bona acidesa, molt equilibrada, li atorga frescor i actua de fil conductor de les aromes balsàmiques i de fruita blanca madura en un pas de boca que acaba amb un final delicadament amargós. Llarg i amb un postgust persistent de notes balsàmiques. És un dels vins brisats més fins i delicats que he tastat mai.

El seu caràcter refinat em fa pensar en àpats rústics servits a taula. Un vi de pagès per urbanites. Un vi per a calçotades o fins i tot una graellada de carn, amb les seves mongetes saltejades i all-i-oli, però res de menjar-les a peu dret, sinó amb el menjar servit al plat i ben entaulats.

Nou comentari

Comparteix