VadeVi
Turó de l’Ermita 2017, un vi capaç de seduir a tothom
Turó de l'Ermita 2017

!–akiadsense–>

Vendrell Olivella Turó de l’Ermita 2017

100% Xarel·lo Ecològic

DO Penedès

PVP aprox.: 12,60 euros

Etiquetat en català

Tel.: + 34 660 88 11 85

Mail: jvendrell@masgoma1724.com

Web: https://www.masgoma1724.com/

Hi ha vins que són per una minoria i hi ha vins que són universals. El Turó de l’Ermita forma part d’aquest darrer grup. És un vi apte per a tota mena de paladars. Arriba a la gent jove i als sèniors, a les dones i als homes, als que prenen vi ocasionalment i al que en prenen habitualment. Agrada als tastadors novells i als experts, al que són fans del vi negre i fan poques concessions als vins blancs, fins i tot és capaç d’arribar als que només beuen cervesa. En definitiva és un vi idoni per servir-lo en una taula de composició diversa i variada, com molt sovint passa en les taules familiars dels àpats d’aquestes festes nadalenques o en altres celebracions.

És un vi blanc, només elaborat amb xarel·lo, el raïm icònic del Penedès modern, procedent de vinyes velles que es conreen seguint els preceptes de l’agricultura ecològica. L’elabora el celler Vendrell Olivella de les Cabanyes (Alt Penedès).

És un vi molt ben presentat, una ampolla de les que s’anomenen premium i una etiqueta elegant fa que no passi desapercebut en els lineals.

En servir-lo a la copa apreciem el seu color groc pàl·lid amb reflexos verdosos. Net i brillant.

En nas sedueix a tothom per la seves aromes intenses i afruitades. Als que no tasten vins els resultarà molt agradable d’olorar-lo i als que tasten vins es rendiran davant de la clarividència de les seves aromes de fruites que desprèn, préssec, albercoc, pinya,… i tots, absolutament tots, hi sabran distingir les notes anisades, de fonoll, que hi ha en segon terme, darrera la fruita.

En fer-ne un glop, el primer que notem és la immensa frescor que proporciona una acidesa viva i ben dimensionada, que ens fa salivar, tensiona el vi i el fa llarg, conduint-lo en un pas de boca on queda palesa la seva criança amb les mares, on una textura cremosa i un toc salí li donen molta versatilitat gastronòmica, i unes agradables aromes afruitades deixen un postgust llarg i molt agradable i una retronasal balsàmica que convida a repetir.

Acompanya amb eficiència una bona colla de plats, sobretot els mariners, però també algunes carns blanques i els formatges de pasta tova i pell florida. Però si té un maridatge que destaca per sobre de tota la resta, és amb un peix al forn, ja sigui llobarro, orada, besuc, corball, turbot,… fet amb un llit de rodelles de patates, ceba i un rajolí del propi vi. Deliciós.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa