VadeVi
Vendrell Olivella El Mural Eco 2017, per fer un brindis nadalenc molt natural
  • CA
Vendrell Olivella El Mural 2017

!–akiadsense–>

Vendrell Olivella El Mural Eco 2017

100% xarel.lo ecològic

Mínim de 15 mesos de criança

Sense sulfits afegits

Preu aprox.: 17,50 euros

Celler Mas Gomà 1724 (Sense DO, Alt Penedès)

Tel.: 626160162

Mail: [email protected]

Web: https://www.masgoma1724.com/

El celler Mas Gomà de Les Cabanyes a l’Alt Penedès és el projecte personal d’un pare i un fill, d’un enòleg experimentat i d’un jove entusiasta ben format i espavilat que ha entès que el seu client és el món. Per la revetlla de Sant Joan del 2016 van treure al mercat un escumós de la collita 2014 monovarietal de xarel.lo que destacava per ser un escumós que no tenia sulfits afegits durant tot el seu procés d’elaboració. Era el Vendrell Olivella Natural Brut Nature Reserva 2014

Aquest escumós va tenir una molt bona acollida, sobretot en els mercats internacionals que va fer que les prop de 2000 ampolles de la primera collita s’esgotessin de seguida. Al 2015 es va fer la segona collita d’aquest escumós i no va haver-hi collita del 2016, senzillament perquè no els va agradar el producte resultant. Recentment ha sortir al mercat la collita 2017 amb una imatge totalment renovada, ara és el Vendrell Olivella El Mural, que a més de no portar sulfits afegits la fermentació dels vins es fa amb llevats salvatges. Que no s’espanti ningú! L’escumós és impecable.

A la copa presenta un color groc pàl·lid amb reflexos verdosos. Bombolles fines que formen un magnífic rosari que acaba formant una abundant corona.

En nas és net, predominant les aromes de fruites blanques, poma i pera confitades acompanyades de notes florals i anisades i unes lleugeres aromes de llevats i d’ametlles crues al fons.

En boca es mostra fresc, amb una bona acidesa i un carbònic juganer i molt ben integrat que li aporta una textura cremosa que li dona amplitud. Té un pas de boca molt llaminer dominat per les aromes afruitades i anisades a les que s’hi afegeixen al final algunes notes especiades. Final delicadament sec, llarg i persistent.

És un escumós que per les seves característiques té un ampli recorregut gastronòmic. Però acompanya especialment bé tota mena de mariscs i crustacis i els plats mariners més contundents, en especial els suquets i les calderetes, tan si són de peixos de roca, com de rap. Sensacional amb els all-i-pebre de llagostins, doncs equilibra molt bé el tacte picant, sempre que no sigui exagerat. També li fa els honors a una sopa bullabessa amb el seus “croûtons” fregats amb all i untats amb la sala “rouille”. Els vostres formatges estaran molt contents que els acompanyeu d’aquest escumós.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa