Vermut MIró Blanc

!--akiadsense-->

El vermut blanc, d’origen francès, és el tipus de vermut més consumit mundialment amb l’excepció de l’Estat Espanyol on hi ha més consum de vermut negre. Hi ha qui diu que els vermuts blancs tenen una expressió més suau i fresca que els vermuts negres. Alguns experts atribueixen aquest perfil més suau del vermut blanc al fet de que hi ha menys influència del donzell i més protagonisme de les aromes cítriques i florals. Altres afirmen però que el vermut blanc és més amarg que el negre. És molt difícil generalitzar sobre els vermuts ja que cada elaborador li dona el seu toc personal i això fa que tot i que la base sigui més o menys similar, hi hagi una gran diversitat de perfils organolèptics dins de cada tipus de vermut

El vermut Miró blanc s’elabora seguint la tradicional recepta familiar. Parteixen d’un vi blanc sec que maceren amb una tria d’herbes aromàtiques alpines i mediterrànies, que són el gran secret i el que li dona, entre altres factors, el punt diferencial i s’hi afegeix sucre.

El Miró blanc presenta un color groc palla amb reflexos verdosos. Net i brillant, deixa una abundant llàgrima d’evolució lenta a la copa.

En nas és intens, fragant i complex, amb aromes anisades, herbàcies, d’espècies dolces, tocs balsàmics i subtils records cítrics.

En boca és voluminós, de sabor dolcenc i tacte càlid. Una bona acidesa, fa salivar, li dona un pas de boca agradable, amb certa frescor i fa de fil conductor de les aromes balsàmiques i especiades fins a un final lleugerament amargós que li dona llargada.

Servit fred, però no excessivament, a uns 7-8 graus, acompanyat d’un parell de glaçons i un twist de llimona tindrem el Miró Blanc a punt per gaudir-lo i llest per acompanyar un bon assortiment de peixos i mariscs en conserva: escopinyes, cloïses, sardinetes, llagostins, musclos… i rematar-ho amb unes ametlles salades.

Nou comentari