Vinya del Noguer 2018, la mirada més personal al xarel·lo de Pepe Raventós

És un vi intens i complex de textura untuosa i marcada acidesa

  • Xarel·lo Vinya del Noguer 2018
  • 100% xarel·lo ecològic
  • Criança de 6 mesos sobre les seves lies 
  • Sense estabilitzar ni filtrar. Sense sulfits afegits.
  • Celler Mas del Serral – Pepe Raventós (Sant Sadurní d’Anoia)
  • Preu aprox.: 24,90 euros
  • Tel.: 93 818 32 62
  • Mail: susana.portabella@masdelserral.com
  • Web: https://www.vinspeperaventos.com/

El Xarel·lo Vinya del Noguer 2018 forma part de la col·lecció de vins del projecte més personal d’en Pepe Raventós. És un vi elaborat amb un estil molt particular, amb raïms de la varietat xarel·lo de formació en vas plantats al 1970 en una parcel·la de sòl calcari y conreats sota els preceptes de l’agricultura ecològica i biodinàmica.

Després de fer una selecció de raïm a la mateixa vinya, es premsa al 50% de rendiment i es deixa fermentar de manera espontània, amb els seus propis llevats, en un foudre de roure francès de 1.600 litres. Després se li dona una criança de 6 mesos sobre les seves mares. No s’estabilitza, no es filtra, no se li afegeix sulfits ni cap altra mena d’additiu enològic. El vi reposa en ampolla 6 mesos abans de sortir al mercat.

Servit a la copa presenta un color groc palla amb reflexos verdosos. D’aspecte tèrbol, s’hi poden observar algunes restes de carbònic.

En nas és intens i complex. Ofereix aromes d’herbes remeieres en infusió, llorer, records florals i notes lleugerament anisades, entre les que van apareixen aromes de poma verda i d’evocació cítrica, de marialluïsa.

L’entrada en boca és força àmplia, de textura untuosa i marcada per una acidesa viva que li dona frescor i fa de fil conductor del vi en un pas de boca vibrant marcat per les notes afruitades de poma verda, notes d’herbes remeieres i records de cereals. Tacte lleugerament salí. Final llarg marcat per la persistència de l’acidesa.

Mentre tastava el vi, el seu conjunt gustatiu em suggeria un peix blanc salvatge, un llenguado o un turbot, cuinat a la planxa o en unes brases fetes a partir de fustes de pomer o cirerer amanit amb un oli d’herbes, on no hi falti el fonoll.

Nou comentari