Vinyarets 2018

!–akiadsense–>

Vinyarets 2018

50% garnatxa, 40% ull de llebre i 10% sumoll

Celler Família Torres (DO Penedès)

Preu aprox.: 12 euros

Tel.: 93 817 77 74

Mail: [email protected]

Web: https://www.torres.es/ca/inici

El Vinyarets 2018 és la darrera novetat del celler Família Torres de Pacs del Penedès. És un vi de concepció moderna on la cerca de la suavitat i la frescor s’ha prioritzat a la concentració. S’ha elaborat amb un cupatge de tres varietats molt arrelades al Penedès on hi destaca la sumoll, una varietat oblidada durant molt de temps i que des de fa uns anys es torna a posar en valor al Penedès gràcies a l’esforç d’una colla de viticultors que treballen per recuperar totes aquelles varietats que havien conformat el paisatge del Penedès i que per diferents raons es van anar abandonant al llarg dels temps.

El Vinyarets presenta a la vista un color roig robí, de capa mitja, amb reflexos grana. Net i brillant. Deixa una certa llàgrima a la copa, densa i d’evolució lenta.

En nas és intens. Presenta aromes de fruites vermelles, cireres i groselles, assaonades amb notes balsàmiques que ens recorden el sotabosc mediterrani. En evolució el conjunt ens porta records de maduixetes silvestres i d’espècies com el pebre blanc.

En boca té una entrada lleugera, de tacte certament càlid amb una acidesa viva que li aporta frescor. El pas de boca és àgil, amb un taní rodó i molt ben polit que juntament amb el seu caràcter marcadament afruitat i una corpulència molt mesurada el fan molt agradable. Final llarg.

El Vinyarets passa a forma part del conjunt de vins que contribueixen a que els vins negres del Penedès recuperin un prestigi i una demanda que mai haurien d’haver perdut. El Vinyarets és un d’aquells vins que agradarà a tota mena de públics. És capaç d’acompanyar a un gran espectre de plats, en especial entrants i primers plats, tot i que també farà els honors a plats de carn lleugers i de peix com el marmitako. Això el converteix en un vi idoni per tenir-lo a la carta d’un restaurant com a vi comodí. És un d’aquells vins que en el llenguatge de la moda en diríem un vi de fons d’armari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa