VadeVi
Volaina 2018, una història de papallones del Celler Credo
  • CA
Volaina 2018

!–akiadsense–>

Volaina 2018

100% Parellada d’alçada

Ecològic

Celler Credo (DO Penedès)

Preu aprox.: 9,50 euros

Tel.: 938 91 02 14

Mail: [email protected]

Web: https://cellercredo.cat/

Des de 2013, Celler Credo i Recaredo treballen en conveni amb el Museu de Ciències Naturals de Granollers per aconseguir que les seves vinyes es gestionin sempre des del respecte per la biodiversitat. D’aquesta col·laboració en va sortir un primer vi, el Ratpenat, elaborat amb macabeu, i que representa el compromís del Celler Credo amb divulgar la importància de la ratapinyada a l’ecosistema i a la conservació d’aquest mamífer a l’entorn de la vinya com insectívor natural. Un 60% dels beneficis d’aquest vi es destinen a finançar el projecte.

Aquest 2019, Celler Credo ens presenta el segon vi fruit d’aquest conveni amb el Museu de Ciències Naturals de Granollers. En aquesta ocasió el vi, el Volaina, està vinculat a un projecte d’estudi de les papallones a Catalunya (Butterfly Catalan Monitoring Scheme) com a bioindicadores del canvi climàtic i de l’estat qualitatiu del paisatge.

El Volaina 2018 s’ha elaborat amb raïms de la varietat parellada procedents del Pla de Manlleu, una de les zones de més altitud del Penedès i molt apreciada per la qualitat de les seves parellades.

Presenta un color groc palla pàl.lid, amb reflexes verdosos. Net i brillant. Gairebé no deixa llàgrima a la copa.

Bona intensitat aromàtica amb presencia d’aromes de fruites blanques, pera força madura, amb tocs de fruites d’estiu, préssec, albercoc, alguns records tropical, maracujà, notes florals, tarongina, i herbàcies, de fonoll i garriga. Tot plegat forma un conjunt molt atractiu i estiuenc.

En boca resulta molt llaminer des del primer moment, gràcies a la seva magnífica acidesa que dóna frescor i l’allarga en un pas de boca suau, lleuger i equilibrat, on ens retrobem amb el seu caràcter afruitat amb un final subtilment amarg.

És un vi molt estiuenc, refrescant, golós, d’aquells que l’ampolla es fa curta. Molt agradable per prendre en tot moment, com a copa de benvinguda, mentre cuinem, d’aperitiu, copa de mitja tarda… Gastronòmicament és un vi terriblement formatger. Els formatges de pasta tova i pell florida blanca o cendrada, ja siguin elaborats amb llet de vaca o cabra (millor si són de llet crua) formaran una gran parella amb aquest vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa