Sols X Rosé, l'útim vi de Judit Sogas

!--akiadsense-->

Sòls-X Rosat 2019

100% ull de llebre

Ecològic

3 mesos de criança en bótes de roure francès

Celler Rubió de Sòls (Sense DO)

Preu aprox.: 8,95 euros

Tel.: 973 449 549

Mail: juditsogas@gmail.com

Web: www.rubiodesols.cat

L’enòloga i ànima màter del celler Rubió de Sòls, Judit Sogas, ha tret al mercat el seu tercer vi, en aquesta ocasió un vi rosat, el Sòls-X Rosat 2019. Aquest vi s’ha elaborat amb raïms de la varietat ull de llebre provinents d’una finca plantada l’any 2011 a la Serra del Munt, dins del municipi de La Foradada.

El most fermenta en les bótes de roure francès que havien servit per la criança dels seus vins blancs i posteriorment el deixa reposar durant tres mesos en les mateixes bótes.

El Sòls-X Rosat és un vi que presenta un color rosa salmonat amb reflexos de color coure. Net i brillant. Tot i voler ser un vi de color pàl·lid és fàcil adonar-se que al darrera hi ha una varietat amb una capacitat de coloració que ja dona pistes de que segurament no serà el típic rosat frívol.

En nas dominen des del principi unes notes balsàmiques molt característiques, que els coneixedors de la serra del Montsec podran identificar de seguida, per ser les olors que es perceben en passejar per aquells indrets i que corresponen al carrascar muntanyenc. Per la resta de mortals, són aromes de caràcter vegetal, de garriga. A aquestes notes balsàmiques que ja no ens abandonaran en tot el tast, s’hi van afegint notes de fruites vermelles silvestres i aromes de record cítric, d’aranja.

En boca té una entrada certament voluminosa que crida l’atenció en un vi d’aquesta mena, amb un acidesa que li aporta frescor i que l’acompanya en un pas de boca on marca un caràcter vinós i on les notes balsàmiques hi són ben presents acompanyant les aromes de fruites vermelles. Final prou llarg.

És un vi rosat amb ànima de negre, fet que el converteix en un vi molt versàtil gastronòmicament, doncs pot acompanyar tota mena de fregits, arrossos, pastes i carns blanques.

Nou comentari

Comparteix