VadeVi
Xavier Clua Il·lusió Blanc 2020, un valor segur
  • CA
Il.lusió 2020

!–akiadsense–>

Xavier Clua Il·lusió 2020

Garnatxa Blanca

4 mesos de criança en inox

Celler Xavier Clua (DO Terra Alta)

Preu aprox.: 10,50 euros

Tel.: 977 26 30 69

Mail: [email protected]

Web: http://www.cellerclua.com/

L’Il·lusió és un d’aquells vins que tinc la sort de poder tastar anyada rere anyada des de ja fa molts anys i cada vegada que el torno a tastar, em retrobo amb les mateixes sensacions només matisades per les singularitats pròpies de l’anyada en qüestió. Sensacions que em transporten al seu paisatge, a Vilalba dels Arcs, a la Terra Alta, permetent-me viatjar-hi en cada glop. I això s’agraeix en uns moments com els que vivim en que no és possible desplaçar-se.

És un vi elaborat amb garnatxa blanca, la varietat més emblemàtica de la Terra Alta i que un no es cansa mai de gaudir-la. En aquesta ocasió són ceps plantats en el sòl argilós de la finca de les Coves, situada al sud-oest del poble de Vilalba dels Arcs, a una alçada de 410 m. Un cop fermentat, el deixen reposar durant 4 mesos amb les seves lies fines en dipòsits d’acer inoxidable.

Servit a la copa, l’Il.lusió és un vi de color groc palla amb reflexes verdosos. Net i brillant. Deixa una abundant llàgrima d’evolució lenta a la copa.

En nas és franc i expressiu, de seguida ofereix les aromes més típiques i tòpiques de la garnatxa blanca, fruites blanques, poma i pera, acompanyades de notes de fruites d’os, préssec, aromes de suggestió cítrica i alguns suaus tocs florals. De fons unes notes balsàmiques subtils i delicades que recorden la ginesta.

En boca té una bona entrada on s’aprecia un tacte lleugerament càlid i una textura untuosa que delata la seva petita criança amb les seves lies fines i el treball fet amb elles. Molt fresc gràcies a una acidesa viva i ben present però molt agradable que el fa llaminer i actua de fil conductor de les aromes afruitades, protagonistes en tot moment en un pas de boca on es mostra força ampli. Final llarg.

És un vi dels que no falla mai. Cal tenir-ne sempre un parell d’ampolles a la nevera, perquè una es fa curta. Peixos cuinats de qualsevol manera, arrossos, formatges,… són algunes menges que sabrà acompanyar amb eficiència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa