Falten poques hores per donar el tret de sortida a la 35a edició de la Festa del Vi de Gandesa, que omplirà durant tres dies la capital terraltina d’activitats per conèixer i gaudir dels vins del territori. No només això, ja que la cita se serveix un any més maridada amb altes dosis de música i una àmplia oferta gastronòmica, que coronarà diumenge amb tradicional dinar popular de La Clotxa.

Enguany, la festa recupera ‘la normalitat’ prepandèmica i espera consolidar les xifres d’assistència que, malgrat tot, van ser força positives l’any 2021, segons l’organització, amb més de 12.000 assistents i 14.600 degustacions. En aquesta 35 edició, la mostra reunirà a 23 cellers adscrits a la DO Terra Alta i com a novetat, inclourà la ‘Gastroàrea‘, on diversos establiments de Gandesa serviran tapes, punxadetes i altres dolços típics de la zona.

La Mostra de Vins obre portes a la Rambla de la Democràcia el divendres 4 de novembre entre les 18:00 h de la tarda i les 21:00 h del vespre i es podrà visitar durant tot el dissabte 5 (d’11:00 h a 14:00 h i de 17:00 h a 22:30 h) i fins diumenge 6 a les 14:00 h del migdia. La inauguració oficial es farà divendres a les 19:00 h i comptarà amb el pregó de la festa que anirà a càrrec de la comunicadora i sommelier Meritxell Falgueras.

35 Festa del Vi de Gandesa
Gandesa celebra una nova edició de la Festa del Vi

Nova cita amb la ‘Nit de les Garnatxes’

El divendres a la nit, torna una de les cites més esperades de l’esdeveniment. La Nit de les Garnatxes Blanques guiarà per un viatge gastronòmic amb vins i plats que elaborarà per l’ocasió l’estrellat Antic Molí d’Ulldecona a la sala de premses del Celler Cooperatiu de Gandesa, obra modernista de l’arquitecte Cèsar Martinell.

La 35a Festa del Vi donarà per tancada l’edició amb la tradicional Clotxa, el dinar popular que es farà diumenge al migdia al Pati de les Escoles Velles del municipi.

Carles Luz, alcalde de Gandesa, es mostra satisfet per una festa ja “plenament consolidada” al territori. “La Festa del Vi és el millor aparador per promocionar els vins de la Terra Alta”, comenta; i convida tothom a assistir a la que “crec que serà una de les millors edicions”.

Tot el programa de la Festa es pot consultar a la seva pàgina web.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa