VadeVi
Alella prepara la 48a edició de la seva tradicional Festa de la Verema
  • CA

La Festa de la Verema d’Alella ja ha començat el compte enrere per inaugurar la seva 48a edició. Una edició especial, en diuen des de l’organització, perquè permetrà recuperar el principal esdeveniment que se celebra al poble i que durant dos anys no s’ha pogut festejar com s’havia fet tradicionalment a causa de la pandèmia.

Deu dies, del 8 al 18 de setembre, amb un programa ple d’activitats que, en paraules dels organitzadors, “uneix tradició i innovació”, que “a més a més de posar en relleu la identitat vitivinícola i el patrimoni cultural d’Alella, s’afavorirà el retrobament de la ciutadania i es donarà impuls al municipi com a capital i motor de la Denominació d’Origen Alella”.

Una festa amb quatre pilars

L’enogastronomia serà enguany un dels quatre pilars que sustenta la festa. Enguany es recupera la Mostra de Vins i Gastronomia a l’Hort de la Rectoria, que funcionarà de forma diferent perquè les degustacions de menjar es pagaran directament als estands de restauració; i es consolida la proposta Tapes+Vi.

El vi i la vinya son el segon pilar, sobre el qual s’assenten tastos amb personalitat que enguany dirigiran l’Audrey Doré, sommelier del Celler de Can Roca, Iolanda Bustos, xef biodinàmica, i el sommelier Cèsar Cánovas, amb activitats tradicionals com la tallada de raïm o les visites als cellers i altres de noves com el tast de vins sota les estrelles o el tast de raïm i productes locals a la Vinya Testimonial. Per complementar l’oferta, una mostra d’oficis i els músics de carrer i els tradicionals correfocs, cercaviles, espectacles familiars i concerts.

La inauguració oficial de la Festa tindrà lloc el dia 9 de setembre a les 19h i oferirà un espectacle preparat especialment per a l’ocasió per la Companyia Art i Passió.

Vinema i Premi Verema d’Alella

Entre les novetats d’aquesta 48a edició hi ha l’estrena del Vinema, un esdeveniment que uneix la projecció de curts amb tasts de vins i gastronomia. Tindrà lloc dissabte 10 de setembre a les 18.30h de la tarda i diumenge 11 a partir de les les 12:30h. Les entrades es poden adquirir a l’Oficina de Turisme o a través d’aquest enllaç.

Una altra novetat serà l’estrena del Premi Verema d’Alella, una nova proposta amb la qual es vol reconèixer cada any persones rellevants que han ajudat a créixer i difondre la cultura i la identitat del poble. Aquests primers premis faran un reconeixement a la sommelier Rosa Vila i a l’enòleg Josep Bassas.

D’altra banda, hi haurà també la presentació del llibre Un país en la copa. Alella, el vi humà, de Laura Saula, que recull les experiències i el testimoni de persones vinculades amb el món del vi, que han jugat un paper destacat en el manteniment d’aquesta activitat. La publicació estarà acompanyada d’una exposició del fotògraf Jordi Borràs que es podrà visitar a Can Lleonart del 9 al 26 de setembre.

La proposta artística de Can Manyé

Can Manyé ha preparat un projecte dirigit per l’artista Sara Milian. “Pedra, paper, territori. Creació i pensament des de la Verema”, és una proposta participativa que impulsa la reflexió vers el món vitivinícola, la sostenibilitat i la gestió del territori a través de l’elaboració de llibres d’artista.

L’exposició es construirà de l’1 al 7 de setembre a partir de col·loquis coordinats per Montserrat Serra i tallers de creació en col·laboració amb reconeguts artistes de l’entorn com Tomàs Bel, Victòria Pujadas i Enric Satué. La mostra s’inaugurarà el 10 de setembre a les 18h i es podrà visitar fins al 16 d’octubre.

Reserva i venda d’entrades

Aquest divendres 26 d’agost s’ha activat la venda o reserva d’entrades per participar a les activitats de pagament o les que són gratuïtes, però tenen aforament limitat.

Es poden adquirir a l‘Oficina de Turisme i per Internet a través de l’apartat compra d’entrades del web de la Festa de la Verema. Com les places són limitades, l’organització informa que es tancaran les inscripcions en el moment que quedin totes cobertes.

En aquesta edició, les degustacions de menjar de la Mostra de Vins DO Alella i Gastronomia es pagaran directament a cadascun dels estands de restauració i només es vendran tiquets per a les degustacions de vins, la copa de vidre i el porta copes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa