VadeVi
Can Bas, escenari d’una pel·lícula sobre l’Any Ferrater
  • CA

Can Bas Domini Vinícola, al Penedès, ha estat un dels escenaris de la primera pel·lícula del director i guionista Joan Ramon Armadàs, ‘Teoria dels cossos’, centrada en l’Any Gabriel Ferrater i que narra el naixement d’una atracció més enllà de la literatura a partir de les trobades de dues persones en diversos actes relacionats amb la comemmoració del centenari del naixement del poeta català.

Un viatge per tota Catalunya de la mà de Gabriel Ferrater

Els protagonistes del film són Miquel Sitjar, que interpreta el cap de la Biblioteca Gabriel Ferrater de Sant Cugat del Vallès; i Ivana Miño, que fa el paper d’una professora de literatura catalana de l’IES Gabriel Ferrater de Reus, localitats on va néixer i morir el poeta i que formen part dels llocs de la geografia catalana on passarà la pel·lícula, escrita a quatre mans entre Armadàs i el també director i guionista Santi Lapeira i on també apareixeran, a més de Can Bas (Subirats), El Vendrell, Roda de Berà, Salou, Vic i fins i tot el Monestir de Santes Creus.

'Teoria dels cossos' ha passejat per la geografia catalana, mostrant alguns dels seus paisatges més bells | JR Armadàs
‘Teoria dels cossos’ ha passejat per la geografia catalana, mostrant alguns dels seus paisatges més bells | JR Armadàs

“Un somni fet realitat”

Armadàs, en declaracions a ‘El Cinèfil’, explica que poder rodar una pel·lícula és “un somni fet realitat” de què tot l’equip està gaudint “moltíssim”. El director se sent afortunat de “poder rodar en localitzacions meravelloses” que donaran encara més valor a la producció i que, juntament amb un equip “fantàstic”, seran perfectes per a un film que vol que sigui “generós en humor” però també en reflexió i intensitat dramàtica.

Can Bas ha estat un dels escenaris triats per JR Armadàs a la seva pel·lícula 'Teoria dels cossos' | JR Armadàs
Can Bas ha estat un dels escenaris triats per JR Armadàs a la seva pel·lícula ‘Teoria dels cossos’ | JR Armadàs

Els actors, entusiasmats

L’actor Miquel Sitjar, molt recordat pel seu paper de fill petit de la família de cavistes Montsolís a la sèrie de TV3 ‘Nissaga de Poder’ i que s’anomenava precisament Gabriel, afirma que està molt content de poder tornar al món de Ferrater fent de coprotagonista, després de dirigir una peça breu basada en un poema l’any 2021.

Confessa que no s’ho va pensar dues vegades en rebre la proposta. Per a ell, la pel·lícula té “l’equilibri adequat entre la cruesa de la realitat i el món oníric en el qual tots ens trobem quan ens enamorem”. L’altra coprotagonista, Ivana Miño, es declara molt atreta pel personatge que pot “explorar” en un moment clau de la seva vida i a través de Ferrater, una oportunitat que considera “un regal en forma de rodatge”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa