VadeVi
Castell d’Or instal·la una planta fotovoltaica amb 335 panells solars
  • CA

Castell d’Or dona un pas endavant en un dels seus objectius estratègics que té a veure amb la reducció de la petjada de carboni en la producció dels seus vins i caves. La cooperativa ha instal·lat una planta fotovoltaica de 335 panells solars de 545W de potència cadascun a la seva seu central ubicada a Vila-rodona (Alt Camp).

Aquests panells solars distribuïts en 670 m2 del sostre de la planta generen el 96% del total d’energia que Castell d’Or necessita per portar a terme la seva activitat, en total 264.080 kWh diaris.

Aquest projecte, segons comparteix el celler, evitarà una emissió anual de 108 tones de CO2 a l’any a l’atmosfera, la qual cosa, diran, equival a la plantació de 4.770 arbres.

L’obra ha estat realitzada per l’empresa catalana i especialitzada en energia solar per l’autoconsum Becquel, la qual s’ha encarregat de tot el procés, des de l’elaboració del projecte adaptat a les necessitats de l’empresa fins a la posada en funcionament de la planta fotovoltaica. L’electricitat que produeixen els panells solars és lliure d’emissions, fet que la fan una energia neta i renovable.

El CEO de Castell d’Or, Jordi Amell, comenta que “els nostres vins i caves són el fruit de la terra i volem tenir cura dels recursos naturals dels que viuen moltes famílies d’agricultors i que permeten crear productes de primera qualitat”, i afegeix que “per aquest motiu, la nostra direcció apunta indubtablement a assolir la màxima sostenibilitat en el nostre sistema productiu per tal de contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

Jordi Garcia Caberol, CEO de Becquel,comparteix que “poder realitzar instal·lacions de panells solars per l’autoconsum amb una empresa com Castell d’Or és anar de la mà per intentar evitar el canvi climàtic”, i afegeix que “el fet que Castell d’Or sigui propietària d’una gran part de la seva energia i redueixi al màxim les seves emissions és el que més ens satisfà donat és el nostre objectiu principal”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa