VadeVi
Catalunya, on més creix la producció ecològica d’Europa
  • CA

“El sector de la producció agrària ecològica continua creixent any rere any, des de l’inici de les primeres produccions ecològiques a Catalunya fa més de 30 anys”. Ho ha confirmat el secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Carmel Mòdol, en roda de premsa en què s’ha presentat l’informe 2021 sobre la producció agrària ecològica de Catalunya.

El secretari d’Alimentació també ha destacat que “a Catalunya, la superfície ecològica creix a un ritme superior a la mitjana espanyola i europea. Així, en els darrers 10 anys, la superfície ecològica catalana ha crescut un 207%, a l’Estat espanyol un 48% i a Europa, un 60%. D’altra banda, la superfície ecològica catalana representa el 10,5% del total de la superfície ecològica de l’Estat, que actualment és el segon país amb més superfície ecològica d’Europa (per darrera de França) i el sisè del món”

El president del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), David Torrelles, que ha presentat el detall de les dades, ha destacat que “el sector bio ha viscut un evolució molt positiva en la darrera dècada, amb un creixement del 142% en operadors dedicats a l’alimentació ecològica i multiplicant per 7,5 el volum de facturació”. En aquest sentit, ha afegit que “el sector ecològic s’ha emancipat tot i la crisi i ha esdevingut el veritable motor d’innovació i sostenibilitat del sector agroalimentari català”.

En relació amb la superfície inscrita al CCPAE, l’any 2021 ha crescut un 5,33% fins a arribar gairebé a 270.686 hectàrees. D’aquestes, 57.283 ha corresponen a cultius productius. Les altres, a la superfície de pastures, prats i boscos. Cal destacar el creixement del cultius de fruita seca (+17,98%), vinya (+14,32%) i guaret, adob verd i erm (+11,78%). També han crescut força les oliveres (+8,97%), els cereals i les lleguminoses per a gra (+7,35%) i, en menor mesura, les hortalisses (+5,79%). El subsector majoritari en cultius és la vinya, amb gairebé la meitat de la superfície.

Les declaracions de l’activitat que realitzen els operadors ecològics al CCPAE confirmen, segons el Consell, aquesta tendència positiva pel que fa a les facturacions dels productes agraris ecològics de l’any 2020 (darrer exercici econòmic comptabilitzat), amb un creixement d’un 22,45% respecte de l’any anterior, fins a arribar als 991 milions d’euros.

Recull complet d’estadístiques a l’apartat d’estadístiques del web ccpae.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa