La caloreta ja és aquí. Gaudim-ne, ara que és caloreta, no sigui que en poques setmanes es converteixi en calorassa i comencem a maleir-la. El cas és que, amb l’arribada del bon temps, igual que tenim ganes de sortir, de platja, de piscina, de concerts i de nits a la fresca… també tenim ganes de certes tipologies de vi. Vins fresquets, alegres, fàcils, que convidin a beure i brindar. Avui us en proposem cinc de la DO Alella que s’ajusten a aquesta descripció i que estem convençuts que us faran gaudir aquest estiu.

La Murtra (Vall de Betlem)
Rabiosa novetat. Tot just les primeres ampolles comencen a arribar al mercat. Es tracta de l’única malvasia del territori DO Alella, un vi del projecte Vall de Betlem que ha recuperat la vinya entorn del monestir de Sant Jeroni de la Murtra, a Badalona. Diferent de tot. Mola!

Can Matons Pansa Blanca
Si bé no fa gaires anys que aquesta marca existeix, ja és un clàssic. És la pansa total, un dels vins d’Alella per excel·lència. Fresc, salí, agradable, de tacte cremós a la boca… és una magnífica copa per si sola, però també un excel·lent acompanyant per a infinitat de plats que consumim a l’estiu.

Aus Rosé Pét Nat (Celler de les Aus)
Perquè res no fa més estiu que un rosat i res no fa més festa que unes bombolles. I ara que les bombolles ancestrals estan de moda, us proposem aquest Pét Nat del Celler de les Aus (Alta Alella), elaborat amb la varietat mataró. Més fresc, més local i més divertit no pot ser!

So de Masia Can Roda Pansa Blanca Moscatell gra petit Chardonnay
Feu el favor d’abocar els verdejos que tingueu a l’aigüera (i no en torneu a comprar mai més) i passeu-vos a aquest vi de Can Roda. Té l’honor de ser el vi d’Alella amb el nom més llarg i us encantarà si sou fans dels vins aromàtics i afruitats. Beureu vi català, de qualitat i boníssim. No hi ha color!

Foranell Picapoll Escumós (Quim Batlle)
Sí, pica una mica més de preu que els altres, però també és novetat i està d’escàndol. L’únic picapoll escumós de la DO Alella (i dels pocs del país). De llarga criança (és un 2019), és un vi supergastronòmic que us acompanyarà qualsevol plat. També acompanyaria plats d’hivern, sí, però és un senyor vi i mereix aparèixer en aquesta tria!