VadeVi
Els vins de la Terra Alta, “joies catalanes”, segons la crítica internacional

“Quan Edetària va aconseguir el reconeixement com a vi de Finca per un dels seus vins, va ser una senyal que la DO catalana de la Terra Alta estava finalment aconseguint el màxim reconeixement pels seus vins. Aquest sovint oblidat racó d’Espanya, és un tresor d’operacions centrades en la qualitat, la història i el terroir“. I així ho va descobrir, continua el text, Ines Salpic quan va tastar sis dels vins de la comarca del mateix Edetària, laFou, Josep Vicens, Altavins, Herència Altès i Xavier Clua”.

Amb aquest text introductori comença un article publicat al portal The Buyer en el qual Salpic parla de les especificitats i característiques que defineixen aquest territori vitivinícola del sud de Catalunya: parla de la garnatxa (blanca, negra i peluda) com de la seva varietat insígnia, però també menciona el macabeu i la carinyena, parla sòls, de l’alçada i de la seva continentalitat en quant a clima. Menciona a Picasso i s’atura en una de les catedrals del vi, el Celler Cooperatiu de Gandesa, del qual en destaca la seva “impressionant arquitectura”. A més a més, incorpora la descripció de de sis vins que destapa i comparteix amb el Master of Wine català, Àlvaro Ribalta i que considera que “ofereixen una visió perfecta dels vins de la Terra Alta i els factors que contribueixen a la seva singularitat”.

Aquests són els sis vins que acompanyen el seu viatge per la Terra Alta:

  • Xavier Clua, Il.lusió 2020
  • Herència Altés, La Serra Blanc 2017
  • Altavins, Garnatxa Blanca Selecció 2015
  • Josep Vicens, Mon Iaio Sisco Homenatge 2016
  • Edetària, El Mas d’Edetària 2017
  • LaFou, LaFou de Batea 2015

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa