VadeVi
La Fira del Vi de Falset tanca portes a la 27a edició amb ‘xifres rècord’
  • CA

La 27a Fira del Vi de Falset, Mostra de vins de la DO Montsant i DOQ Priorat, tanca portes aquest dimarts 31 a la seva edició d’enguany. Finalitza així una cita que enguany ha pogut recuperar la presencialitat en el format que era habitual fins a l’arribada de la pandèmia, i que a més a més ha mantingut la fórmula de 2021 de visitar cellers i allargar les activitats durant tots els caps de setmana del mes de maig.

La Mostra tanca així una edició que ha registrat xifres que deixen els organitzadors “molt satisfets“. Parlen de rècord històric de degustacions de vi servides a Falset el primer cap de setmana de maig; de la implicació d’una setantena de cellers i de prop de 600 reserves formalitzades a cellers durant tot el mes de maig.

“La Fira del Vi de Falset va néixer amb vocació de servir a tota la comarca i al sector del vi, i crec que 27 anys després el certamen continua sent útil perquè ens hem sabut adaptar als temps, no hem perdut la vocació de sumar i hem sabut connectar amb un públic cada cop més interessat en el món del vi i amb més ganes de descobrir la terra d’on surten els vins que els agraden”, comenta Carlos Brull, alcalde de Falset i president de la comissió organitzadora.

En aquest sentit, i segons xifres compartides per l’organització, el públic que s’ha desplaçat als cellers del Priorat provenien en un 50% de les comarques de Barcelona i, majoritàriament, de Barcelona ciutat. Tarragona i Reus són altres ciutats amb un important pes entre els visitants. Pel que fa a la resta, afegeixen, la distribució dels públics queda molt repartida arreu de totes les comarques de Catalunya.

Respecte al perfil del visitant, l’enquesta que han respost els cellers participants en el certamen indica que un 50% dels visitants tenen un coneixement del vi “alt”, mentre que un 25% són de nivell “mig”.

La Fira als cellers ha permès que “la comarca s’hagi tornat a convertir en un gran aparador vitivinícola tot el mes de maig, donant continuïtat a la fórmula dissenyada durant la pandèmia amb l’objectiu que la Fira no s’aturés i seguís sent útil als cellers, malgrat els diversos confinaments”, apunten des de l’organització.

De fet, “la proposta de Fira al llarg de tot el mes de maig permet als visitants transcendir la visita d’un dia i organitzar estades de cap de setmana o de més dies amb la idea de conèixer millor la comarca i les seves propostes enoturístiques”, conclou Brull.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa