VadeVi
El fred tenyeix el color dels paisatges de vinya
  • CA

Per fi ha arribat el fred. I la vinya, com tants altres cultius, ho agraeix perquè necessita aquest repòs hivernal que li permetrà afrontar el nou cicle, el nou any i la nova collita. També contents davant aquesta baixada de temperatura hi ha les pageses, viticultors i altres professionals que viuen del món del vi i que aprofiten les xarxes socials per compartir la satisfacció de veure, per fi, els termòmetres baixant sota zero.

Recollim algunes de les imatges que s’han viralitzat aquests dies i altres que mostren, en alguns casos, paisatges de vinyes gelades i emblanquinades.

Primer dia de fred a la vinya, podant a 0 °C, com toca”, diu Lluís Romero en un post a Instagram. “Els pobres ceps per fi tenen el descans ben merescut”, conclou.

View this post on Instagram

A post shared by Clos dels Cims (@lluis_romero_garrido)

“Nevades d’hivern a les vinyes del nostre territori que ens deixen uns paisatges preciosos pintats de blanc”, comparteixen des del perfil de la Ruta del Vi de Lleida.

Foto: Ruta del Vi de Lleida

“El fred arriba a les vinyes del Priorat” diran des del perfil de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat.

Foto: DOQ Priorat

“HIVERN = PODA Temperatures baixes, gelades. I és el moment de començar a podar. Una poda de respecte, respecte pel cep, per la planta… una poda que ajudarà a la vinya a créixer més sana, a ser més longeva, a tenir una millor producció”, comparteixen des del perfil de Mas Martinet.

Foto: Mas Martinet
View this post on Instagram

A post shared by Castell d’Encus (@castelldencus)

“Hem tingut la primera enfarinada de l’any. La neu, per unes hores, va tenyir Castell d’Encús de blanc. Tornarà?”, es pregunten els responsables del projecte del Pallars Jussà.

Vinyes de Castell d’Encús | Foto: Castell d’Encús

A Andorra la neu va tenyir les vinyes de blanc uns dies abans que a Catalunya. Aquestes són imatges de finals de desembre de 2022 compartides per un dels cellers locals, Casa Auvinyà.

Vinyes nevades a Andorra | Foto: Casa Auvinya

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa