VadeVi
La Fira del Vi de Falset estrena plataforma en línia per reservar tastos als cellers
  • CA

La Fira del Vi de Falset estrena aquest 2021 una plataforma en línia, en la qual es poden reservar tastos, amb aforament limitat, a 45 cellers de la comarca del Priorat, emparats per la DOQ Priorat i DO Montsant. Les visites es podran realitzar entre els dies 1 i 31 de maig.

La iniciativa, que compta amb la col·laboració de les dues denominacions d’origen del territori, proposa que tota la comarca del Priorat es converteixi en un “recinte firal”; així, els propis cellers esdevindran “estands” i oferiran degustacions (amb totes les mesures sanitàries recomanades) a aquelles persones que, prèviament, hagin fet reserva de plaça.

Els aforaments estaran controlats i l’organització demana a tots els cellers que garanteixen plenament les mesures contra la Covid-19, conscients que la mobilitat territorial ha de ser compatible amb les restriccions que les autoritats sanitàries determinin en cada moment. En cas que, arribats al mes de maig, les mesures desaconsellin o no permetin la iniciativa, l’organització postposarà aquesta fórmula per una altra data.

Sigui com sigui, l’activitat que la Fira del Vi i els cellers ofereixen no és una visita, sinó un tast a l’aire lliure (a peu de vinya, per exemple) o en un espai ventilat i prou gran. L’objectiu no és cap altre que l’esdeveniment segueixi sent, malgrat les circumstàncies, una plataforma al servei del sector vitivinícola i que ajudi a dinamitzar la comarca, en un moment especialment complicats com l’actual.

D’altra banda, la 26a Fira del Vi de Falset també tindrà una edició en línia prevista per aquest cap de setmana del 30 d’abril i 1 i 2 de maig, i podrà seguir-se en les plataformes virtuals de la Fira del Vi: Instagram, Twitter i Facebook (@firadelvifalset), a més de poder-se seguir per televisió a través del canal de teleservei de l’Ajuntament de Falset.

Les activitat en línia comencen divendres 30 d’abril a les 20.30 hores, amb el Tast de Blancs, un clàssic del certamen que permet conèixer el treball en blancs de les dues denominacions vitivinícoles de la comarca. Aquesta activitat està organitzada per Aguiló Vinateria i Vins i Olis del Priorat.

Pel que fa al dissabte 1 de maig, el programa preveu una inauguració virtual (12.00 h); un tast que permetrà conèixer les garnatxes i carinyenes de la DO Montsant (13.00 h) i, finalment, el “Combat de Vins Montsant” (21.00), un tast poc convencional proposat per aquesta denominació d’origen de la comarca.

Pel que fa al diumenge 2 de maig, el programa s’iniciarà a les 12.00 amb la proposta de la DOQ Priorat, un acte online per conèixer les noves incorporacions a “Els noms de la terra” d’aquesta denominació d’origen. Posteriorment, a les 13.00 hores s’ha programat una xerrada titulada “Com s’ha de tastar un vi escumós?”, a càrrec de Jordi Melendo, autor de la Guia Melendo del Champagne. A les 18.00, finalment, s’emetrà en línia l’espectacle que du per nom: “Priorat 20.2”, i en la qual el DJ Pere Barceló posa música a una vintena de propostes de creadors audiovisuals de la comarca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa