VadeVi
Neix el projecte social Fundació Comunitària Raimat Lleida

La Fundació Comunitària Raimat Lleida és un projecte social liderat per Elena de Carandini que neix amb amb l’objectiu de reforçar l’entorn de Raimat i Lleida al costat d’empreses, entitats i persones a través d’iniciatives i projectes innovadors que dinamitzin el territori de manera sostenible.

“Estic molt orgullosa de continuar el llegat històric iniciat pel meu besavi Manuel Raventós quan va adquirir el Castell de Raymat el 1914 i va confiar en el potencial d’aquesta terra, la va conrear i va aconseguir repoblar el poble de Raimat, convertint un desert en una zona fèrtil”, explica Elena de Carandini, Presidenta de la Fundació. I afegeix, “en un moment en què la col·laboració i solidaritat són més necessàries que mai, és emocionant comptar amb importants representants de l’ecosistema empresarial de les comarques de Lleida i amb les principals institucions públiques de la regió fent costat a aquest projecte que pretén donar major visibilitat al nostre territori i contribuir al seu desenvolupament de manera responsable i sostenible”.

La Fundació ha comptat amb el suport de l’Associació Espanyola de Fundacions i el seu programa de creació de fundacions comunitàries, en col·laboració amb la Mott Foundation i la Fundació Daniel i Nina Carasso. També compta amb l’impuls del Castell de Raymat, seu i centre neuràlgic del projecte i des d’on es canalitzen la major part de les seves iniciatives, que treballen sobre quatre àmbits: acció social, cultura, innovació, biodiversitat i canvi climàtic.

Elena de Carandini, CEO de Castell de Raymat, president aquesta nova Fundació | cedida

L’acció social s’articula en col·laboració amb la Fundació United Way i el seu objectiu és fer costat a les entitats del tercer sector i col·lectius vulnerables de Raimat i Lleida a través de la creació d’un programa de subvencions anuals a llarg termini amb especial focus en la formació, la innovació i la digitalització.

D’altra banda, des de la vessant cultural, la Fundació impulsarà enguany la celebració de la primera edició del Raimat Arts Festival, una iniciativa única i pionera que es presenta com una experiència artística multisensorial amb propòsit transformador. Unirà en un mateix esdeveniment a músics de cambra de renom internacional, gastronomia local, regional i internacional i maridatges amb vi sostenible. Així mateix, els beneficis generats amb el Festival aniran destinats íntegrament al desenvolupament de projectes socials de la Fundació. Raimat Arts Festival no només compta amb l’impuls de la Fundació Raimat Lleida, sinó que neix fruit del vincle amb el Festival de Napa Valley, que s’ha convertit en un referent a escala internacional.

L’impuls a l’economia sostenible s’articula al voltant de Raimat LAB, una plataforma d’innovació pensada per ajudar a empreses i start-ups que vulguin treballar el triple impacte i generar benefici a escala social, econòmica i ambiental.

I, per últim, a través de Raimat Natura, i en col·laboració amb els cellers Raimat, la Fundació treballa el seu compromís amb la difusió i aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides a través del programa de suport a la biodiversitat i atenció al canvi climàtic.

La Fundació Comunitària Raimat Lleida ha estat constituïda aquest mes de març de 2022 i compta entre els seus patrons amb: Rosa Piñol, Patrona de la Fundació Cellnex; Eva Horcajada, Directora de l’Escola Josep Mañé de Raimat; Manuel Raventós, CEO de Cinca Group; Sergio Fuster, CEO de Grup Raventós Codorníu, i Rafa Gimena, periodista i consultor en comunicació i gastronomia, tots ells com a vocals.

Luis Mas, Soci Fiscal de RocaJunyent, és el secretari de la Fundació. Yasmina Vilagrasa, Sòcia de Vilagrasa Advocats, és la vicepresidenta de la Fundació, i Elena de Carandini, CEO del Castell de Raymat, n’és la presidenta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa