Estratègies d’Adaptació al canvi climàtic. Variacions de les tècniques de conreu i del vi produït a la DO Tarragona en funció de l’alçada” és una proposta d’estudi finançada pel DARP que pretén obtenir la millor del coneixement en l’ús i maneig de la varietat Macabeu en funció de l’alçada de la plantació.

Altres objectius de l’estudi seran mantenir i millorar la qualitat dels vins intentant que la maduresa tecnològica i la maduresa fenòlica coincideixin; adaptar el maneig de les vinyes al canvi climàtic i assegurar la sostenibilitat del conreu a llarg termini adaptant el maneig de cada vinya.

Coordinat per l’INCAVI i amb la col·laboració dels Serveis tècnics de la DO Tarragona, la investigació compta amb la participació dels cellers Vins Suñer de Ginestar, Estol Verd de Rodonyà , Mas Baiget de l’Albiol, Vives Ambròs de Montferri, Vinyes del Tiet Pere de Vilavella i Mas dels Frares de Constantí (URV).

Durant el darrer trimestre del 2021 es realitzarà una jornada tècnica oberta als viticultors i cellers de la DO per presentar els resultats definitius. 

Nou comentari

Comparteix