De tots els tastos que s’organitzen als pobles del Priorat amb motiu de la Fira del Vi, un dels més rellevants és el Tast amb Llops que organitza l’Hotel Cal Llop de Gratallops.

A la plaça que el carrer de Dalt forma davant d’aquest hotel, els visitants poden tastar els vins de les darreres anyades que elaboren els catorze cellers de Gratallops, acompanyats d’un grup de cellers convidats, que en conjunt formen la fira més aspiracional pels amants del vi. És un esdeveniment on es poden tastar alguns dels vins més mítics del Priorat i gràcies a la generositat d’alguns cellers, sempre hi ha la possibilitat de tastar algunes anyades històriques i formats d’ampolla especials.

Després de dos any sense poder-se celebrar aquest tast i amb les entrades exhaurides des de feia dies, els participants van arribar a la plaça amb moltes ganes de retrobament i de festa i els cellers, conscients d’això, no van decebre a les expectatives. Es va ampliar l’espai on hi havia les taules dels cellers, cosa que va facilitar la mobilitat i en cap moment, malgrat el nombrós públic, es va tenir la sensació d’aglomeració.

Mas de la Rosa del celler Vall Llach | R.R.

L’ambient va ser magnífic d’inici a fi i els visitants anaven amunt i avall mostrant cares de felicitat, sobretot després de poder tastar tots els grans vins presents i algunes ampolles especials, com un Vall Llach Mas de la Rosa 2002, que en paraules del seu elaborador, Albert Costa, va portar perquè el producte celebrava els seus 20 anys; o un sensacional Coma Alta 2010 del celler Mas d’en Gil, o tot un reguitzell de vins en format màgnum, com un Clos Fontà 2016 de Mas d’En Gil o un Scala Dei Sant Antoni.

El tast també es va acompanyar d’una degustació de formatges de les formatgeries Linens de Bellmunt del Priorat i de Serra del Tormo de la Torre de l’Espanyol, de tall de pernil en directe i d’un càtering que va resultar molt insuficient per la quantitat d’assistents a l’esdeveniment.

Nou comentari

Comparteix