El Tast de les Mines que se celebra a Bellmunt del Priorat organitzat per Associació de Cellers de la Conca del Siurana és un tast molt especial. Allunyat de les multituds que envolten els tastos d’altres pobles del Priorat i en un entorn tan singular com el Museu de les Mines, símbol del passat industrial de Bellmunt, quan l’extracció de mineral de plom era la principal activitat, es poden tastat de manera tranquil·la i reposada els vins dels cellers que formen l’associació.

La gran majoria de vins que elaboren els cellers d’aquesta zona conserven de manera intacte el caràcter que en el seu dia va fer del Priorat una denominació coneguda i reputada arreu del món. Poques concessions als nous estils que des de fa uns anys estan envaint la denominació.

El celler La Griba també va participar al Tast de les Mines d’aquest 2022 | R.R.

Són el vins que elaboren els cellers Casa Gran del Siurana, Gran Clos del Priorat, Estriacus, Mas Blanch, Pinord, Solà Clàssic, Clos Galena, Família Sedó-Barceló, Celler Bartolomé, Xavi Pallejà Viticultor, celler La Griba, Costers del Priorat, Álvaro Palacios i Priorat B&D Lab que va oferir els seu vermuts i ratafia.

Un tast molt ben organitzat, on a banda dels cellers de l’associació de la Conca del Siurana, també hi eren alguns cellers convidats d’altres zones del Priorat com el celler Joan Simó de Porrera o el celler Terroir al Límit de Torroja. I també de denominacions foranes com el celler Endèmic de Valencia, Bodegas Vizacarra de la Ribera del Duero i algunes bombolles com els Corpinnats de Llopart Corpinnat i els caves del celler Carles Andreu.

A la trobada hi va haver una bona afluència de participants | R.R.

El tast es va poder complementar amb una degustació de pernil tallat en directe que en aquesta ocasió i a diferència del pernils que es va oferir en altres tastos, sí que era un pernil de gla 100% raça ibèrica. També es va poder gaudir dels formatges d’una jove formatgeria local, la formatgeria Linens i els mossets del Forn Mariné.

Durant tot el tast es va poder gaudir de la música del DJ Mister Bombo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa