La cinquena Fira del Vi del Bages arrenca aquest cap de setmana amb tot un ampli programa d’activitats. Hi haurà visites guiades al patrimoni vinícola que permetran conèixer alguns dels elements característics de la història del vi a la comarca, com són les construccions de pedra seca o les vil·les romanes i cups excavats a la pedra, però també visites populars als cellers, tastos de vins DO Pla de Bages a les vinoteques i la primera edició de la jornada Dones i vi.

Entre altres, es podrà visitar la Vil·la romana de Sant Amanç de Viladés a Rajadell, el pla de Sant Pere de les Cigales a Navàs,  el Trull vinícola medieval amb premsa de biga de Fals,  el carrer del Balç i la Culla de Manresa, o el monestir de Sant Benet de Bages. També s’oferiran rutes centrades en el patrimoni de pedra seca com la ruta de la pedra seca, la vinya i el vi de Salelles; la ruta al Putxot i la Barraca del Guenyo de Castellnou de Bages; l’itinerari guiat pels Comtals i la serra de Monlleó de Manresa; la visita a Cal Verdaguer d’Avinyó i la Torre Lluvià de Manresa. I hi haurà portes obertes al Museu de la Memòria de la vinya i el vi de Sant Fruitós, que acollirà la 1a edició de la jornada “Dones i vi”; i al Centre Enoturístic del Pla de Bages.

Dissabte 4 de juny i diumenge 5 de juny al matí es podrà conèixer el patrimoni de la pedra seca des d’una visió més lúdica, combinant esport i gastronomia amb la ruta en BTT pel patrimoni vinícola del Llobregat i la riera de Mura per als amants del ciclisme; la ruta de les tines de la Vall del Flequer amb tast de vins i productes locals per als més gourmet;  l’orientació entre vinyes i boscos per a grups de famílies i amics; i la visita Balç i vi especial per a la Fira ViBa, un maridatge de cultura i vi.

La Fira ViBa és també una oportunitat per acostar els cellers de la Ruta del vi de la DO Pla de Bages al públic. Per això aquest cap de setmana s’oferiran visites populars als cellers Abadal, el Celler Cooperatiu d’Artés, Grau i Grau, Les Acàcies, Solergibert, Collbaix, Entrebosc, Fargas-Fargas, Heretat Oller del Mas, Mond Obert – Mas de Sant Iscle i Colltor, on els visitants podran conèixer les finques, la seva història,  les persones que hi ha darrera i, evidentment, els seus vins.

Tots els actes de la Fira ViBa són organitzats per la Ruta del vi DO Pla de Bages (un projecte compartit per Bages Turisme i la DO Pla de BAges), l’Ajuntament de Manresa, Bages Impuls i el suport de la Diputació de Barcelona. Tota la informació es pot trobar a www.firaviba.cat.

Nou comentari

Comparteix