VadeVi
Josep Roca i Miquel A. Torres, en el primer dels actes de celebració dels 10 anys de Vadevi
  • CA
Ampolles de vi

!--akiadsense-->

Vadevi fa 10 anys i per celebrar-ho hem convidat a tres persones del món del vi perquè ens ajudin a repassar quina ha estat l’evolució des del 2009.

Quan va nèixer el diari, el concepte de “vi català” pràcticament no existia. Molts dels vins de casa nostra estaven etiquetats en castellà, els vins que més es consumien a Catalunya no eren catalans i la majoria d’elaboracions que es feien buscaven assemblar-se als vins més venuts en aquell moment.

Des d’aleshores ha plogut molt. I ara mateix el vi català viu una bona època que encara ha de ser millor. S’han recuperats varietats pròpies i s’estan vinificant, algunes que es menystenien o que semblava que eren menys versàtils s’estan redescobrint, la viticultura ecològica ha pres molta força i la recerca de la singularitat, de vins que expressin un territori i una manera de fer pròpia està a l’ordre del dia.

De com han estat aquests 10 anys en parlarem aquest dilluns dia 13 de maig en un acte obert al públic que es farà a partir de les 17.30h a l’Aula dels Estels del Port de Barcelona. La directora de Vadevi, Margalida Ripoll, mantindrà tres converses a dos amb Josep Roca, Miquel A. Torres i Salvador Puig.

L'Aula dels Estels, acollirà l'acte de celebració de l'aniversari de Vadevi El vi català de l'última dècada
L’Aula dels Estels, acollirà l’acte de celebració de l’aniversari de Vadevi El vi català de l’última dècada | Z.T.

!--akiadsense-->

Josep Roca, ja fa anys que mostra la qualitat del vi català a través de la seva carta del Celler de Can Roca amb prop de 500 referències catalanes d’un ventall de més de 3.000 vins de tot el món. Coneix el sector i coneix el consumidor i és per això que la conversa amb ell ens aproparà a l’evolució dels gustos i les preferències dels que trien el vi de casa nostra.

El pes de la vinya en aquests 10 anys s’ha anat fent més gran. Al 2009 encara eren molt els que donaven més valor a la feina del celler que a la de la terra. D’aquest canvi i de la recuperació de noves varietats i elaboracions en parlarem amb el president de Família Torres, Miquel A. Torres.

És la quarta generació d’aquest celler familiar. Una empresa multinacional que vens vins a tot al món i a Catalunya n’elabora sota les denominacions d’origen Penedès, Catalunya, Priorat, Conca de Barberà i Costers del Segre. Vins diversos, amb elaboracions diverses, amb recuperació de varietats ancestrals i també amb la potenciació de les existents. I a més de les grans empreses de Catalunya dedicades al món del vi, és l’única que continua en mans catalanes.

Finalment la tercera conversa serà amb el director de l’Incavi, Salvador Puig. La feina de l’administració és importantíssima, sobretot per la promoció i per l’impuls de les Denominacions d’Origen que depenen directament d’ella. Com ha estat l’evolució d’aquests últims 10 anys? Què s’ha fet des de la Generalitat i quina és la importància del suport públic per tal de donar suport a un sector que exporta quasi la metiat de la seva producció? són algunes de les preguntes que intentarem resoldre amb el màxim responsable de vitivinicultura del govern.

L’acte es podrà seguir en directe a través de Facebook, i és possible gràcies al suport del Port de Barcelona, la DO Penedès i Riedel Euroselecció.

Aquest dedicat al vi tranquil, serà el primer dels actes de celebració de l’aniversari de Vadevi. Se’n faran dos més dedicats al vi escumós i al vermut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa