Margalida Ripoll recull el premi especial lliurat a Vadevi durant la Nit de l'Enologia
Margalida Ripoll recull el premi especial lliurat a Vadevi durant la Nit de l’Enologia | Vadevi

!--akiadsense-->

Vadevi ha rebut aquest divendres al vespre un Premi Especial durant la Nit de l’Enologia 2019, que s’ha celebrat enguany a Sant Sadurní d’Anoia a la Confraria del Cava. El guardó que s’ha atorgat a aquest diari reconeix la trajectòria de 10 anys de vida, que tot just es compleixen aquest 2019. El premi l’ha recollit, en un acte a Torre Ramona, la directora de Vadevi, Margalida Ripoll, qui ha detallat la trajectòria del diari i ha recordat que, quan es va crear, “va ser un projecte molt agosarat, perquè era digital i especialitzat”. Durant el seu breu parlament, Ripoll ha constatat que “la situació del vi català ha canviat completament, i nosaltres, des de Vadevi, n’hem estat testimonis”.

La directora de Vadevi també ha fet referència al fet que “abans la prescripció del vi es feia des de Madrid, però això ha canviat completament en l’última dècada”, i ha deixat clar que aquest diari “va néixer per fer una funció social, per donar veu a tota la gent que estava fent vi a Catalunya i que tenia pocs espais per explicar la feina i els productes que estaven fent”. Per la seva banda, la presentadora de l’acte, Ruth Troyano, ha destacat que Vadevi “és un mitjà que celebra deu anys en una època de crisi del periodisme i la comunicació”.

Ramon Roset rep la distinció al Mèrit Periodístic
Ramon Roset rep la distinció al Mèrit Periodístic | Vadevi

!--akiadsense-->

En aquesta XXXa edició també ha estat guardonat el cap de redacció del diari, Ramon Roset, que ha rebut el Premi al Mèrit per la tasca de difusió del món de l’enologia i el seu entorn. Quan ha recollit el guardó, Roset ha deixat clar que “jo només difonc vi català” perquè “tenim riquesa de vi i el podem oferir sense complexos”.

Alhora han rebut premis Aleix Solergibert Serra, l’enòleg amb el millor expedient acadèmic de grau d’enologia de la URV; Josep Maria Puiggrós, expresident i coordinador de la Secció de Viticultura i Enologia d’ICEA amb un premi especial com a personalitat afí al món vitivinícola de gran prestigi, concretada en la tasca de recuperació de les varietats autòctones. Finalment, el reconeixement a la llarga trajectòria professional ha estat per Joan Juvé Santacana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa