Varietats de raïm

La garnatxa blanca, la identitat indiscutible de la Terra Alta

Comparteix
El 33% de la producció mundial i el 90% de la producció catalana d’aquesta varietat es concentra a la comarca
:  - Mobile

Macabeu

Comparteix
Varietat vigorosa amb grans grossos de color groc daurat i rodó. Recomanada per a l'elaboració de vins secs i vins base per a la producció de vins escumosos
:  - Mobile

Xarel·lo

Comparteix
És una varietat pròpia del Penedès que produeix un vi estructurat i equilibrat, una mica àcid i de força cos. Produeix vins molt aptes per a la criança
:  - Mobile

Sauvignon blanc

Comparteix
El sauvignon blanc és una varietat molt aromàtica que està estesa a tot el món, tot i que és d'origen francès. Té la polpa consistent i el gra és molt petit i compacte
:  - Mobile

Moscatell de gra petit

Comparteix
El moscatell de gra petit és una de les variants del moscatell. Adopta diferents noms arreu del món i es caracteritza pels seu subtil perfum de taronja
:  - Mobile

Parellada

Comparteix
La parellada és una varietat de raïm gran i compacte, de pell gruixuda i polpa verga grogosa, que dóna poca graduació però una gran qualitat aromàtica, principalment a les zones fredes
:  - Mobile

Chardonnay

Comparteix
Aquesta varietat d'origen francès és la varietat més prestigiosa a tot el món. S'adapta als diversos tipus de terreny i als climes sempre que no siguin molt humits
:  - Mobile

Moscatell d’’Alexandria

Comparteix
És una gran varietat amb moltes possibilitats: pot utilitzar-se per a vinificació, així com per a la producció de sucs i panses i com a raïm de taula
:  - Mobile

Picapoll blanc

Comparteix
La DO Pla de Bages ha fet del picapoll blanc l’exponent de la seva singularitat
:  - Mobile

Ull de llebre

Comparteix
És una varietat típica de moltes regions de l'Estat espanyol. S'adapta a qualsevol sòl, però dóna la millor qualitat de most en les parcel·les ben assolellades
:  - Mobile