VadeVi
La verema 2017 a la DO Conca també s’avança per les calors de l’estiu
La Denominació d’Origen confirma que veremar a principis d’agost a la Conca de Barberà és del tot inusual

!--akiadsense-->

Diversos cellers de la DO Conca de Barberà han començat la verema 2017 aquesta setmana. Aquest any una mica abans del que és habitual, ja que la maduració del raïm s’ha avançat uns set dies a causa de les altes temperatures del juny i juliol. Es preveu una bona producció amb una quantitat semblant a l’any passat però potser més sana, fet que -segons afirma la DO- donarà uns vins de més qualitat.

És cert que altres agricultors i cellers de la zona havien iniciat la verema ja fa més dies, però la destinació del raïm era per base cava i vendre-ho fora. Això no treu la rellevància que hagi estat una verema tant avançada, ja que veremar a principis d’agost a la Conca de Barberà és del tot inusual. Les cooperatives començaran entre el 28 d’agost i l’1 de setembre.

Pel que fa a la quantitat serà similar a l’any passat. A l’abril va haver-hi gelades que van afectar sobretot la zona de Barberà. L’estat sanitari és bo ja que no s’han tingut problemes de podridura, per la falta de pluges.

Com és habitual, la verema s’ha iniciat amb les varietats primerenques com el chardonnay. Seguirà amb l’ull de llebre, garnatxa blanca i més tard amb el macabeu.

Un estiu sec, amb altes temperatures i amb poques pluges ha condicionat la producció i es preveu una quantitat de quilos semblant al 2016, ja que aquest any les condicions climatològiques han fet que el gra de raïm no creixi tant i no pesa.

Cellers i cooperatives coincideixen que serà un bon any, un raïm sa i amb un bon procés de maduració. També el trepat, la varietat autòctona de la Conca de Barberà, més rústica i resistent serà de qualitat.

Després de veremar les varietats tradicionals i, més endavant el trepat, quedarà el cabernet i la parellada per finalitzar aquesta campanya 2017. Es preveu que s’allargui fins a mitjans d’octubre. Si el temps segueix així permetrà l’elaboració de grans vins blancs, rosats, negres DO Conca de Barberà, informa la Denominació d’Origen.

Coincidint amb els primers dies de verema, els vins d’aquesta denominació d’origen es podran tastar durant tot el cap de setmana a la 47a Festa de la Verema de l’Espluga de Francolí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa