VadeVi
La DO Montsant entra prop de nou milions de quilos de raïm, un 50% més que l’any passat

La Denominació d’Origen Montsant tanca la campanya 2021 amb 8,7 milions de quilos veremats, el que suposa un increment de més del 50% respecte a la verema de l’any passat, quan es van collir 5,5 milions de quilos. És necessari retrocedir fins a l’any 2016 per trobar una campanya tan productiva, recordant que aleshores es van collir 8,6 milions de quilos de raïm.

La causa d’aquest augment de la producció està, segons informa la DO en un comunicat, en les petites i reiterades pluges que s’han repetit al llarg de tot l’estiu i la manca de dies de calor extrema, el què ha ajudat al raïm a madurar lentament i arribar a la verema en el millor estat fitosanitari. Això sense oblidar que l’any començava amb una important nevada que es va convertir en una molt bona reserva d’aigua per als ceps.

Tan sols les pluges de les primeres setmanes de verema, anuncien, van causar alguns problemes, especialment a la zona mitja i sud de la DO on, des de l’inici de campanya fins a la seva finalització, es van assolir xifres de precipitació acumulada de més de 130 litres, obligant a accelerar la verema per tal de garantir l’estat sanitari del raïm.

Dades per varietats

Per varietats, les negres continuen incrementant el seu percentatge i ja representen el 93% del total de la collita de la DO. D’aquest percentatge, el 60% dels kg produïts corresponen a les varietats històriques de la zona, de manera que s’han collit 3 milions de quilos de garnatxa, mentre que les carinyenes han superat els 2 milions.

Pel que fa a les varietats blanquesla garnatxa blanca i el macabeu continuen sent les varietats protagonistes, i sumen més de 700.000 kg de raïm, el que suposa més del 90% del total de raïm blanc veremat.

Controls de producció

Un any més, continua l’informe de la DO, la verema s’ha registrat i controlat per una única parcel·la vitícola, facilitant l’obtenció de dades més reals i al dia. Enguany s’han seguit incrementant els aforaments a les finques per validar els rendiments de la vinya, i s’han intensificat les inspeccions a cellers tant durant la campanya com en la seva finalització, tancant el registre de pesades en el mateix moment en què el celler donava per finalitzada la verema i s’havia validat per part de l’oficina tècnica de la DO. L’objectiu final d’aquest increment dels controls s’ajusta a la voluntat de la DO Montsant de continuar aportant garanties de qualitat i origen als consumidors i als professionals del món del vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa