La campanya de verema 2021 continua sumant quilos de raïm, des de diversos punts del territori català, a la collita d’enguany. Hi ha zones en què s’han entrat les primeres varietats i això també ha activat la feina dins el celler. Ara, també són dies en què veiem els primers tractors descarregant, les primeres maceracions, les primeres fermentacions... Són dies de primeres vegades també a les instal·lacions on d’aquí uns dies s’hi donarà vida als nous vins de l’any.

A la zona de Costers del Segre, el celler de Costers del Sió documenta l’arribada del tractor i descarregada dels raïms blancs. “Seguim de verema”, diuen.

Vins el Cep capta el moment de l’arribada dels primers tractors al celler i el vídeo deixa veure el moment de l’abocada. “Avui collim macabeu després dels cinc litres que han caigut”, celebren des del projecte penedesenc.

Finca Mas Perdut treballa aquests dies amb la malvasia. Diu que estan “enfonsant les pells per extraure les màximes aromes de la varietat” en el marc de la campanya de verema 2021.

A la Terra Alta, la verema encara no ha començat de manera generalitzada, però sí que hi ha alguns cellers que han entrat els primers gotims. Herència Altès n’és un, i en presumeix a les xarxes dient que al celler ja s’hi respira “flaires de most, de raïm acabat de collir”.

La Carme del celler terraltí Bàrbara Forès es mira el most flor de la garnatxa negra que utilitzaran per fer el vi rosat. “Ha passat una mica més de 24 hores en contacte a les pells i quan ens agrada el color del most, aturem la maceració”, diran a les seves xarxes socials.

Nou comentari

Comparteix