VadeVi
La producció de raïm a la Terra Alta podria disminuir un 10% aquesta verema
  • CA

Les previsions de verema a la Terra Alta apunten que la verema d’enguany podria registrar un 10% menys de quilos de raïm respecte la campanya anterior. Es tracta d’una situació que es deu al creixement més lent de la varietat majoritària de la zona, la garnatxa. El secretari del Consell Regulador, Jordi Rius, afirma que el raïm d’aquestes varietats és més petit respecte l’any passat.

Malgrat aquesta circumstància, Rius destaca que la qualitat d’aquesta campanya podria ser “excepcional”. Pel que fa a l’inici de la verema, tot i que en un primer moment s’havia plantejat començar entre cinc dies i una setmana més tard que l’any passat, finalment la calor d’aquestes setmanes farà que s’iniciï com és habitual, entre finals d’agost i setembre i s’allargui fins l’octubre.

D’altra banda, des del Consell Regulador de la DO Terra Alta segueixen treballant en la creació d’una ruta del vi de la comarca, per tal de donar a conèixer el seu producte a través de l’enoturisme. Està previst que abans de la verema es faci una tercera reunió per tancar els detalls d’aquesta proposta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa