VadeVi
Verema 2021 dels Clàssic Penedès, 100% ecològica i en línia amb els ODS de les Nacions Unides
  • CA

Els cellers que formen part del Clàssic Penedès ja estan a punt per iniciar una verema marcada per la manca de precipitacions. Tot i així, fins a dia d’avui, la vinya presenta un estat òptim i sa per tenir una verema de gran qualitat.

Per poder elaborar una nova anyada dels Clàssic Penedès, es collirà 1,2 milions de quilos de raïm provinent de vinyes del Penedès. Una part del raïm es collirà directament de les vinyes propietat dels cellers, però l’altra es comprarà a viticultors del Penedès a un preu que oscil·larà entre els 0,60 i els 0,90€ el quilo.

Tot el raïm que es collirà durant aquesta verema i que després es farà servir per elaborar aquest escumós de qualitat és ecològic, de manera que Clàssic Penedès compleix els seus objectius d’elaborar un producte 100% ecològic i respectuós amb el medi ambient, així com també posar de relleu el paper dels viticultors i la seva tasca durant tot l’any a la vinya.

Una verema compleix els ODS de les Nacions Unides

La categoria d’escumosos Clàssic Penedès compleix els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per les Nacions Unides:

Objectiu 11: Ciutats i comunitats sostenibles

Perquè la comunitat sigui sostenible, especialment en zones rurals com el Penedès, cal que la feina agrícola sigui viable econòmicament. Des de Clàssic Penedès s’aposta per pagar amb un preu just el raïm.

Objectiu 12: Producció i consum responsable

El 100% del raïm que s’utilitza per elaborar el Clàssic Penedès és d’agricultura ecològica. A més, tot els cellers que formen part de Clàssic Penedès donen suport al moviment Wine In Moderation que promou el consum moderat i responsable.

Objectiu 13: Acció pel clima

Aquesta és una de les prioritats de Clàssic Penedès. L’ús d’energia renovables, la reducció del consum d’aigua durant el procés d’elaboració o l’agricultura ecològica són algunes de les accions que els cellers de Clàssic Penedès fan per lluitar contra el canvi climàtic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa