VadeVi
La 4a edició dels Premis Vinari dels vermuts veurà competir una cinquantena de marques
  • CA
La regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Caellas i la directora dels Premis Vinari, Eva Vicens

!--akiadsense-->

La quarta edició dels Premis Vinari dels vermuts catalans es tornarà a celebrar a Reus, ciutat que acull el certamen des de la primera edició i que n’és la principal patrocinadora.

El concurs veurà competir enguany una cinquantena de vermuts diferents elaborats en diversos punts de Catalunya i seran valorats per un jurat especialitzat que enguany estarà format exclusivament per membres de l’Associació Catalana de Sommeliers. Els professionals de la sommelieria avaluaran a cegues els productes a partir de criteris visuals, olfactius i gustatius i compartiran espai amb membres del Club del Bàrman de Catalunya que triaran, també a cegues, quin dels vermuts participants és el millor per a elaborar còctels. La jornada de tast està prevista per dilluns 11 de juny al matí al Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata de Reus.

D’altra banda, i en paral·lel al concurs, els lectors de Time Out triaran quina és la millor vermuteria de Barcelona per reforçar i també donar visibilitat a aquells locals que aposten pel producte.

Eva Vicens, directora dels Premis Vinari, es mostra contenta pel suport i acceptació del concurs, i també per la participació de nous cellers elaboradors de vermut. “El sector vermuter creix per totes bandes, veu cada any noves marques al mercat i el consumidor continua creient en el producte”; I afegeix que “coincidim amb els elaboradors que el vermut viu un moment dolç i a més, estem contents de veure com el nombre de cellers que n’elaboren s’apunten al concurs i ens fan confiança”.

Montserrat Caellas, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Reus, ha destacat la importància del vermut per la ciutat i ha recordat que cada cop més la projecció de Reus està vinculada a aquest producte. “Per això estem contents de col·laborar amb els Premis Vinari de Vermuts des de la primera edició, perquè és cultura i perquè aquests guardons posen en valor i promocionen quelcom important per la ciutat”, ha assegurat Caelles. Que ha afegit que “el vermut ha tornat per quedar-se”.

L’acte de lliurament dels Premis també es realitzarà a l’Institut Pere Mata i serà el dijous 14 de juny a les 12h del migdia. Estarà presentat per l’actriu i comunicadora Txe Arana.

Els Premis Vinari dels vermuts catalans van neixer l’any 2014 amb la inquietud de revaloritzar un producte tradicional del país com és el vermut, elaborat en diversos cellers catalans seguint diverses fórmules i estils. Organitzat pel portal Vadevi, compta amb el suport de Reus Promoció i la col·laboració de la marca de sifons, Sanmy-Geiser, de l’Associació Catalana de Sommeliers, el Club de Bàrmans de Catalunya i Gràfiques Varias.

Com s’ha fet fins ara, es premiaran els vermuts per diferents categories: blancs, negres, reserva i vermuts especials (taronges, daurats…). Aquesta setmana s’acaba el termini de recepció de vermut d’arreu del país. A la web oficial del concurs www.vermuts.cat s’hi poden trobar les bases d’aquesta edició.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa