Els vermuts guanyadors amb un Vinari d'Or a la cinquena edició dels Premis Vinari
Els vermuts guanyadors amb un Vinari d’Or a la cinquena edició dels Premis Vinari | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

L’estiu ha arribat de cop i és un bon moment per repassar al detall els Ors guanyadors en l’última edició dels Premis Vinari dels Vermuts. N’hi ha de tot tipus i de tots els colors. Us els descrivim i uns proposem la millor manera de prendre’ls. Segur que hi trobareu el vostre.

Fontalia Sweet White de Priorat B&D Lab. Daurat amb reflexos brillants, un vermut blanc de molta intensitat aromàtica amb records de fruites cítriques, anisats i espècies. En boca, té una entrada suau i dolça, amb un pas aromàtic i un toc amargant de les herbes. S’aconsella prendre amb una rodanxa de pomelo per fer-lo més exòtic i refrescant.

Vermouth Cisa ECOfriendly de Vermouth Cisa. La nova versió del vermut tradicional del Masnou reinterpretat per una de les primeres marques vermuteres de Catalunya: els Cisa. Amb una acurada selecció de plantes mediterrànies i vins ecològics produeixen aquest exitós vermut negre. Tota una explosió d’herbes aromàtiques, fruites madures i amb un fons especiat. En boca és ampli, de caràcter marcat, cremós i de pas dolcenc amb una lleugera punta amargant.

Miró Rojo Fusión, Vermuts Miró. Des de Reus, Vermuts Miró és una de les cases més tradicionals i innovadores en l’art d’elaborar vermut. I aquest és el cas del seu nou vermut Rojo Fusión elaborat amb el xef Paco Pérez que ostenta 6 estrelles Michelin. El secret de l’èxit és la seva doble maceració amb olives arbequines del Masroig. Un encert que li dona més longitud i un toc salí en boca molt addictiu.

Myrrha Reserva By Padró & Co, Padró i Família, S.L. Des del cor de Bràfim, la casa senyorial dels Padró ambienta tot el poble amb aromes d’herbes i plantes alpines que ens recorden indubtablement a l’aperitiu. Amb el Myrrha Reserva que reposa durant mesos en botes que procedeixen de l’envelliment dels grans brandis de Xerès, aconsegueixen un joc de torrats, fruits secs, notes especiades i balsàmics que el fan irresistible. S’aconsella degustar-lo fresc i sense gel per apreciar l’ampli ventall d’aromes.

El Bandarra, de Casa Berger s’ha endut el Premi a la Millor Etiqueta dels Premis Vinari dels Vermuts. Elaborat a Vilafranca del Penedès, la seva imatge és una homenatge a l’època daurada del vermut dels ’50, vestit amb una ampolla de tap ‘de cantimplora’ per reomplir i una serigrafia de totes les tapes que puguis trobar-te al bar per fer el vermut. Atenció que han tret un nou Bandarra rosat per aquest estiu. Recomanen prendre’l amb gel, una rodanxa de taronja i dues olives “perquè la vida és molt curta…”

Mariona Vilanova proposa una recepta de còctel amb vermut
Mariona Vilanova proposa una recepta de còctel amb vermut !--akiadsense-->

Miró Blanc de Vermuts Miró és el Millor vermut per a còctels escollit pel club del Barman de Catalunya en aquesta edició dels Premis Vinari dels Vermuts. Destaca per la seva bona estructura i cos, i el seu equilibri entre sabors dolços i amargs el fan ideal per a combinar amb altres begudes. I la campiona del LXV Campeonat de Cocteleria de Catalunya, Mariona Vilanova del Nykteri’s Cocktail Bar de Girona ens recomana prendre’l seguint la següent recepta: 4 cl Vermut Miró blanc, 2.5 cl Gin Nut Clitòria, 1 cl Llima Rose’s, gotes Bitter Lemon i suc de llima.

Nou comentari

Comparteix