Estic segura que els qui teniu curiositat pels vins i els vermuts anireu buscant l’amabilitat i el bon tracte professional dels millors cellers i sommeliers; que preguntareu pel millor producte, per la novetat i pel clàssic. Per això és important saber compartir aquests coneixements, estar al dia de l’actualitat d’aquest sector, poder actuar d’ambaixadors dels nostres productes locals i posar-los al seu lloc (un lloc ben alt, que bé se’l mereixen) en aquest món global de la restauració.

Aquesta és la nostra meta, la dels Premis Vinari: reunir tot el sector per poder encetar un concurs que avaluï la producció catalana. Una aposta que ha de donar a conèixer el territori en profunditat, que ha de permetre posar en alça els bons elaboradors i motivar-los que mostrin els seus productes.

Reunir, també, i organitzar un panell de tast, comptant amb grans professionals del nostre país procedents de diferents àmbits sensibles al producte. Hem aconseguit més d’una quarantena de vermuts i un jurat amb els millors sommeliers del país, els millors bàrmans, experimentats enòlegs, xefs de gran sensibilitat pel producte i periodistes de gran renom en l’àmbit gastronòmic. Tastadors i vermuts es veuran les cares “a cegues” aquest proper dilluns 13 d’abril.

A més, veure que a Catalunya, amb la bona influència gastronòmica que tenim, el vermut estigui en auge, ha dut a nous elaboradors a presentar per primer cop, i per primer got, els seus vermuts a concurs abans que surtin a la venda. Ens sentim afortunats de poder gaudir d’aquestes novetats. I és que el vermut està de moda, amb el consumidor que li fa de camarada perquè la qualitat del producte cada vegada sigui més atractiva. Així que estem contents d’haver arribat fins aquí, tot esperant la deliberació final del jurat del dia 24, i sabent que malauradament no tots els vermuts podran guanyar. Tot i així, cadascun dels participants ja ha demostrat ser vencedors d’una fórmula pròpia i genuïna, d’aconseguir aquest tàndem d’aptituds entre l’enologia i la licoreria, i el millor de tot, d’ampliar l’oferta de producte per gaudir de les estones de fer el vermut. Ara més que mai, toca “anar de vermuts”!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa