VadeVi
Bachs: “Veient les noves propostes que arriben als Vinari, no descarto una tercera Guia del Vermut”
  • CA
Un moment de la presentació de la Guia del Vermut d'Ester Bachs
Un moment de la presentació de la Guia del Vermut d’Ester Bachs | M.R.F.

!–akiadsense–>

Ester Bachs, la directora tècnica dels Premis Vinari de Vermuts i de Vins presenta a Barcelona la seva segona Guia del Vermut, una nova versió actualitzada i ampliada de la primera que va publicar fos prop de 2 anys i mig.

El Tros de Vall Llach ha acollit la presentació formal del llibre que ja està al mercat des del dia 19 de març, en la que Bachs, sommelier de formació, ha explicat als assitents algunes curiositat sobre el tast i l’origen del vermut. Bachs recorda, citant a l’ex sommelier d’El Bulli, Ferran Centelles, que si no fos pel vermut, el vi no existiria si tenim en compte que des de l’antic l’antic egipci, s’especiava el vi per conservar-lo i mantenir-lo i fruit d’això el vi ha evolucionat fins els nostres dies.

La guia recull fins a 115 vermuts, però també receptes per cuinar amb ell, en amanides o postres i per preparar-lo en cóctels diversos. Pràcticament la meitat dels vermuts que hi apareixen com a l’anterior guia són catalans, però molts d’ells, els catalans i els espanyols han actualitzat la seva imatge, l’han rejovenit.

Ester Bachs en un moment de la presentació de l Guia del Vermut al Tros de Vall Llach a Barcelona
Ester Bachs en un moment de la presentació de l Guia del Vermut al Tros de Vall Llach a Barcelona | Z.T.

!–akiadsense–>

A més de Catalunya, l’autora explicava a Vadevi que altres zones productores són Galícia o Andalusia, però amb elaboracions diferents, a partir de vins de xerès, i amb varietats com godello per exemple, que són més atlàntiques, perquè no poden competir amb el que es fa al Camp de Tarragona i han optat per fer-se’l seu.

Sobre la possibilitat que la Guia de Vermuts que edita Geoplaneta tingui una nova ampliació actualització, Ester Bachs afirma rient “veient com van els Premis Vinari dels Vermuts i com cada any hi ha més marques i referències noves no ho descarto”.

El llibre compta amb el pròleg de Carme Ruscalleda, una xef que incoprora habitualment el vermut a les seves creacions culinàries.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa