VadeVi
Bombolles i un toc asiàtic, al nou vermut d’Oller del Mas
El nou vermut d'Oller del Mas té bombolles
El nou vermut d’Oller del Mas té bombolles | E.B.

!--akiadsense-->

El sector del vermut no para de créixer en vendes i referències. Un boom que porta anys seduint a nous públics i generacions de joves. I aquesta evolució del mercat de vermuts va molt unida també a l’interès dels cellers en aquesta beguda. Aquest any constatem, des dels Premis Vinari, que el sector català té un bon dinamisme en quant a llançaments i el protagonisme recau en enòlegs de renom que volen crear vermuts cada cop més innovadors.

Amb un enfocament totalment nou arriba el vermut d’Oller del Mas 2020 de Manresa. Aquest celler s’inicia amb el vermut el 2016, però l’edició d’aquest any és totalment trencadora amb la tradició. Carles Muray, l’enòleg del celler, explica que ha investigat tots els aperitius de perfil clàssic, n’ha experimentat les receptes adaptant-les als seus vins, amb la picapoll per emblema i, finalment, ha optat per una cosa ben diferent: “un vermut amb una mica d’agulla, de gas carbònic per no haver d’afegir-li sifó i tenir l’efecte refrescant des del primer moment. A més, és un vermut “blanc de noirs”, és a dir, que vinifiquem un raïm negre, el picapoll negre, com si fos un vi blanc. Això ens dona un perfil aromàtic més afruitat i un cos amb un volum extra”.

En la seva fórmula utilitza 12 botànics, dels quals aprofita tots els que li proporciona el seu entorn de la finca al cor del Bages. A més, li afegeix un perfil més cítric, que l’aconsegueix amb fruites exòtiques amb accent asiàtic com la mà de Buda, el yuzu, la llima kaffir, l’aranja, pells de taronges, entre d’altres. I Muray destaca que és “una experiència diferent”, on s’utilitzen els vins ecològics del celler i amb el que es pretén aconseguir un vermut d’alta qualitat amb naturalitat, amb una elaboració artesanal i amb matèries primes seleccionades amb molta cura.

Un vermut per sortir totalment de la zona de confort, ja que es presenta amb un color taronja-ambarí i un aspecte lleugerament tèrbol, mostra de naturalitat i de no utilitzar mètodes de clarificació agressius. La bombolla fina l’acompanya en el seu pas per boca, suau i amb una gran personalitat d’aquestes notes de cítrics originals i els olis essencials de les seves pells, que li donen un impacte amarg molt original. Un vermut que us demanarà més aviat servir-se amb copa enlloc del típic got pla de l’aperitiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa