VadeVi
Cambrils diu la seva i suma vots a la tria dels millors vermuts catalans 2021
  • CA

Aquest dissabte 5 de juny, i gràcies a la col·laboració del Patronat de Turisme de Cambrils, ha tingut lloc al Parc del Pescador del municipi una nova jornada de tast popular dels vermuts que competeixen enguany als Premis Vinari. Una jornada amenitzada amb música dj i on els cambrilencs i cambrilenques van poder degustar les diferents categories de vermuts tradicionals blancs, negres i reserva, la categoria de vermuts innovadors corresponent als altres estils més nous, així com les millors etiquetes de l’any. Un total de 616 vots registrats se sumaran a les puntuacions que el jurat professional va atorgar a les diferents mostres de vermuts per descobrir quin son, durant una gala que tindrà lloc passat l’estiu, els millors vermuts de l’any.

Per un dia, els consumidors es van posar a la pell dels experts tastadors que avaluen sense saber la marca ni cap referència del celler, i escullen quins vermuts els agraden més. Val a dir que els locals són molt de fer el vermut i els guanyadors de les categories tradicionals són els més coneguts de la zona: 

  • Com a millors vermuts blancs, el Casa Mariol i l’Yzaguirre Clásico van ser els més votats.
  • En la categoria de negres tradicionals, el vermut Iris Rojo del celler De Muller, el de Falset negre i el Pedro Masana Negre van delitar el paladar de la gent de Cambrils.
  • I en matèria de vermuts més corpulents, els Reserva, que han passat un afinament en botes de fusta, els vermuts l’Yzaguirre 130 Aniversari, el guanyador de l’any passat, Olave Reserva, i les novetats de Vermut Miró Gran Reserva i Antich Reserva Ecològic van triomfar.
  • Ara bé, una de les taules que va crear més expectació i va encuriosir els cambrilencs és la de vermuts innovadors, les noves ofertes de l’aperitiu que van cridar l’atenció dels consumidors. Van gaudir de les mostres d’Yzaguirre Rosat i descobrir que també hi ha vermuts rosats, així com el Miró Rojo Fusión, un vermut macerat amb olives arbequines, i la novetat de vermuts Dos Déus, el DIP, un vermut recent que duu un toc fumat de les herbes de maceració i està afinat amb un pas per botes de fusta que abans han envellit whisky.
  • L’etiqueta que ha agradat més als cambrilencs i cambrilenques ha estat també la de Dos Déus DIP que conté uns llops il·lustrats, homenatge a la vila de Pratdip on s’explica la llegenda dels dips.

Retroba't amb Tossa, i els vermuts dels Vinari 2021
Retroba’t amb Tossa, i els vermtus dels Vinari 2021 | cartell

Aquest 2021, s’ha estrenat sistema de votació popular i fires de vermut, arreu del territori

Aquest activitat popular de Cambrils és la segona que s’ha celebrat al territori, i que consisteix en portar aquesta 7a edició del concurs referent en vermuts catalans perquè el públic pugui descobrir l’ampli ventall de vermuts que s’elaboren a Catalunya. 

Les properes cites al territori són Tossa de Mar (12 de juny, amb informació al cartell promocional de sobre) i el Masnou (27 de juny) per conèixer quins són els Millors Vermuts de l’Any i que també s’afegiran a la votació de Cambrils. Al setembre s’organitzarà l’acte de lliurament dels guardons a Reus, on es concediran els reconeixements als millors vermuts blancs, rojos o negres, reserva, innovadors i al millor vermut per a còctels amb una recepta original creada pel Club del Barman de Catalunya. I els vermuts guanyadors s’estrenaran a la Fira del Vermut que Palamós que s’organitzarà a principis d’octubre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa