VadeVi
Castell del Remei recupera una recepta dels anys 20 i treu al mercat un Vermut Clàssic
  • CA
El Vermut Clàssic la novetat antiga de Castell del Remei
El Vermut Clàssic la novetat antiga de Castell del Remei

!--akiadsense-->

Una selecció de vins i botànics com l’herba santa, la genciana, l’herba gitanera o el card beneït i espècies com la nou moscada, el safrà o pell de taronja, conformen l’últim producte de Castell del Remei, el seu Vermut Clàssic. Es tracta d’un vi aromatitzat que recupera una recepta històrica del celler i al revisa pels nous públics. Als anys 20, Castell del Remei era conegut, a més de pels seus vins tranquils, per l’elaboració de vins aromatitzats com el Licor de camamilla i destil·lats com el Brandy i és precisament una recepta antiga d’aquella època la que ara es rescata per treure a la llum aquest vi aromatitzat. La base del Vermut Clàssic la formen vins blancs de macabeu, triats per la seva lleugeresa.

En paral·lel es maceren les herbes aromàtiques entre un i tres mesos per aconseguir el potencial desitjat d’aromes i en una tercera fase s’ajunten al vi base, aconseguint un vermut d’aproximadament 15º d’alcohol. Cadascun dels botànics aporta un matís diferent en aquesta recepta que el celler recupera dins del nou vermut: notes herbàcies d’herba santa, l’amargor de la genciana o la frescor cítrica de l’herba gitanera.

L’etiqueta de l’ampolla és també un homenatge a aquella època de principis del segle XX en la qual Castell del Remei elaborava no només vins, sinó també licors i vermuts, una tradició que ara es recupera en aquesta ampolla. De color marró ambre fosc i brillant, el Vermut Clàssic de Castell del Remei és molt aromàtic, i segons el mateix celler té moltes notes de fruita i espècies i un característic gust dolç i amarg alhora.

Trobareu aquest vermut al mercat a un preu d’aproximadament 9 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa