VadeVi
Cinc locals imprescindibles de Barcelona on fer el vermut
  • CA

Fer el vermut sempre és un plaer, si ens hi podem escapar entre setmana, ho farem amb gust, però el diumenge és gairebé una obligació sagrada. Hi ha molts llocs on la tradició de fer l’aperitiu abans de dinar s’ha sumat a una oferta cada cop més selectiva i variada de productes de la gamma vermutera. Tant és així, que fer el vermut també convida amb facilitat a fer un viatge per Catalunya i descobrir com diversos territoris estan incorporant receptes secretes i elaboracions d’aquesta beguda com un element més del seu paisatge.

S’elabora vermut de nord a sud del país. I cada cop amb més encert i més singularitats que obliguen, amb moderació, a donar-los una oportunitat a tots i cadascun d’ells. Veiem quina és l’oferta que ens poden servir en cinc locals o vermuteries de Barcelona, que creuen amb el vermut i en serveixen una oferta és rica i variada. Ah, i per cert, són locals premiats precisament per aquesta aposta vermutera en diferents edicions del concurs de vermuts catalans, els Premis Vinari. A gaudir-ne!

Mural de Las Vermudas | cedida

Las Vermudas (Gràcia i Sant Antoni)

Premi a la Millor Vermuteria dels Premis Vinari 2020

Las Vermudas és un local divertit i social, amb més de 100 marques de vermut i amari d’arreu del món. Els preparen de moltes maneres, per exemple en forma de còctels, programen sessions de música en directe i també fan tapes i platets per acompanyar les copes. La seva ambaixada principal és a Gràcia però tenen també un consolat a Sant Antoni. A Gràcia (Carrer del Robí, 32) i Sant Antoni (Calàbria, 39).

Bar Calders (Sant Antoni)

Premi a la Millor Vermuteria dels Premis Vinari 2019

El Bar Calders està situat al passatge que recorda l’escriptor Pere Calders i a tocar de la llibreria que porta el mateix nom –tots dos locals fan d’aquest indret un dels racons més interessants de la ciutat–, tenen una àmplia oferta de vermuts catalans i forans, amb acompanyaments de conserves. I la carta de tapes i plats acaba de convèncer-te per allargar i quedar-t’hi a dinar. Al carrer Parlament 25 de Barcelona.

Senyor Vermut (Eixample)

Premi Vinari 2018 a la Millor Vermuteria

El Senyor Vermut és un local dirigit per la família Miralles. Un lloc de culte al vermut on no hi falta el producte, el sifó, i els aperitius de tota mena. Si us plau, si hi aneu demaneu patates braves. I per acompanyar, obriu la ment, tindreu vermuts molt interessants per triar i remenar. Al carrer Provença, 85 de Barcelona.

Tano i Maricel de Vermuteria El Tano | Vadevi

Vermuteria El Tano (Gràcia)

Premi a la millor vermuteria del Vinari, 2017

“A partir de les 12h, muntem les tapes del vermut i després fins a les 9h del vespre”, assegura el Tano, propietari d’aquest local autèntic amb seu a Gràcia. “Servim el mateix vermut que s’ha servir sempre. En got petit, sense gel, ni oliva, ni taronja, ni llimona. Això sí, ben fred”, dirà. Al Carrer de Joan Blanques, 17 de Barcelona.

Bar Rufián (Poble Sec)

Premi al millor bar musical i de vermuts dels Vinari 2016

En diuen “un dels imprescindibles del Poble-sec pel bon ambient i la bona matèria primera”. S’han fet indispensables entre el client que busca bons maridatges de vermut i música, disfresses i festes temàtiques. Al Carrer Nou de la Rambla, 123 de Barcelona.

Salut i vermut!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa