VadeVi
Cinc vermuts de somni per l’aperitiu de diumenge
  • CA

El vermut és una beguda íntimament lligada a la cultura de la Mediterrània en general i al nostre país en particular. Fa anys que se n’elabora i té llarga història, i a casa nostra sembla que cada cop està agafant més solera. Tanta, que cada cop són més els cellers o empreses catalanes que s’aventuren a produir-ne, i més encara les persones que en disfruten a l’hora de l’aperitiu, maridant un bon àpat o fins i tot a les postres en forma de gelat o altres creacions més innovadores.

El vermut també és la beguda ideal per acompanyar moments de relax i diversió. Per això us en volem recomanar cinc que sempre podeu tenir a la llista. No només perquè ho diguem nosaltres, sinó perquè han rebut recentment una medalla de Gran Or al concurs dels Premis Vinari.

Iris Blanco, del celler De Muller

Ha estat el millor vermut blanc de l’edició. Elaborat per un celler de llarga tradició en l’elaboració de vermuts, De Muller, que defineix aquest producte destacant-ne les “tonalitats daurades” i unes “aromes suaus i penetrants“. S’elabora a partir d’una combinació d’herbes aromàtiques, botànics i arrels naturals dels quals en ressalta, diran, un contingut cítric i floral.

Si sou més de vermut negre, preneu nota d’aquestes altres recomanacions. Per exemple, el Remeier Negre, de Maieutiké Winery. Crida l’atenció el significat del nom dels elaboradors, inspirat en la maiéutica de Sòcrates i en la tècnica que utilitzava per a construir conceptes. Aquest producte és el resultat de la suma d’aprenentatges i conceptes que porta els seus responsables a la recuperació d’una recepta ancestral. En aquest cas, ha rebut el premi al millor vermut negre o vermell dels Premis Vinari 2022.

Podeu escollir un vermut negre reserva, és a dir, que ha fet algun tipus de criança. El millor, segons els Vinari, és el Dos Déus Origins Red, que elabora l’empresa Priorat B&D i en aquest cas la criança es fa amb botes de Jerez i del Priorat, després d’una combinació de botànics que segons la marca “li dona un perfil únic”. A l’etiqueta, un record a Atenea, deessa de la saviesa i la guerra. I per complementar la descripció, dir que s’ha reconegut com a millor vermut reserva, però també ha estat escollit el millor vermut català de l’any.

Dos Deus Origins Red de Priorat B&D Lab

Caràcter, de la Cooperativa Tres Cadires

“A Caràcter només hi ha compostos botànics autòctons i representatius de Ponent; el vi és de la cooperativa l’Olivera i l’etiqueta és una obra d’art de Lídia Guim”, diuen a tall de presentació des de la Cooperativa Tres Cadires, responsables d’aquest producte. Aquest vermut 100% ecològic s’ha endut el reconeixement al millor vermut innovador dels Vinari 2022.

Caràcter, vermut elaborat per la Cooperativa Tres Cadires

D’altra banda, també s’ha premiat la part visual i estètica de l’ampolla amb el Premi Vinari Gràfiques Varias a la millor etiqueta de vermut, que en aquesta edició de 2022 se’n va per a l’Egarenca, de Celler Díaz.

Egarenca és un vermut de Terrassa

Malgrat el premi en destaca el packaging, també és un vermut que val molt la pena tastar. És un vermut negre macerat amb més de 12 botànics on hi destaquen artemisa, gençana, nou moscada, un toc de canyella i notes cítriques, provinents de les pells de les taronges amargues.

Egara és l’etiqueta que més vots ha rebut en l’edició 2022

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa