El vermut és un aperitiu
Els vermuts s’elaboren sovint seguint fórmules familiars d’antigues generacions | Kamila Maciejewska

!--akiadsense-->

Aquest divendres 19 de març hem celebrat el dia del Pare. I avui volem recordar alguns vermuts que s’han elaborat en sentit homenatge als progenitors. En destaquem cinc, tots ells regals perfectes per celebrar aquesta efemèride especial.

Vermut Miró Reserva

Des de 1957 que vermuts Miró elabora fórmules originals d’aperitius amb el segell de l’autèntic “Vermut de Reus”. I tot i que la marca s’ha traspassat recentment a l’empresa reusenca Masergrup, el vermut segueix sent el mateix que va crear Pere Miró junt amb el seu pare i fundador de la marca, Emili Miró Salvat. No obstant, les noves fórmules del Reserva de la família són les receptes que Pere va anar estudiant amb els apunts del seu pare i va millorar al llarg dels anys i l’afinament de les grans soleres que coronen el celler. Un vermut que no deixa de seduir nous paladars per la seva elegància i notes torrades.

Vermut Siset de Mascaró

Qui diu homenatge als pares també engloba els avis. I aquest és el cas de l’actual propietària Montserrat Mascaró que dedica el seu vermut a l’avi Narcís Mascaró, fundador del celler i conegut popularment com l’avi Siset. I és que amb les holandes de la varietat Ugni Blanc envellides a les soleres que va crear l’avi, neix aquest vermut de perfil cítric i especiat que fa salivar a totes les generacions.

Vermut Rofes

Si ja ho diem que Reus és el pare dels vermuts…, i vet aquí una de les altres marques que no poden faltar al carnet de vermuter. Salvador Rofes, fill i net d’aquesta popular marca, cuida del llegat de la millor manera: obrint un restaurant al mig de Reus on abans era el celler d’elaboració, tot conservant lesperit de més de cent anys del famós vermut “Rofes”. Un passeig per la història de l’aperitiu en un entorn gastronòmic que fa de l’experiència un èxit. Es recomana començar amb un vermut d’aperitiu i, quan arribin les postres o la sobretaula, no perdre’s la nova crema de licor del vermut!

Vermut Casa Mariol

El coneixen des d’Estats Units fins a Austràlia, i és que el redisseny que Miquel Àngel Vaquer va fer-li al vermut de casa seva, ha posat Batea al mapa dels vermuters. Com declaren: “A Batea, la vinya i el vi són una religió i Casa Mariol una llar de devots feligresos”. El vermut, el que els reuneix a tots. Per als Mariol, ser una família dedicada a la vinya i el vi es mama de generació a generació, afegint les innovacions de cada moment. Tenen com a herència el saber fer vins i vermuts de qualitat a bon preu, que traspassen fronteres i generacions. Sumades a les ganes de predicar la seva manera divertida d’entendre el vi, us enamoraran fàcilment.

Vermut El Bandarra dels germans Virgili

Els de la comunicació més gamberra que pugueu trobar i que lloen la feina dels seus pares i avis a la vinya. Amb el seu vermut rememoren els bars dels anys 50, quan els propietaris pintaven sobre els vidres les tapes i especialitats del seu bar per atraure la clientela. L’envàs també està plantejat com els d’abans: reutilitzable i per fomentar la tradició d’anar a reomplir l’ampolla a la bodegueta de barri.

Per als Virgili, rejovenir la imatge de la casa era un imprescindible, comptant amb un dels germans especialitzat en publicitat i disseny. Per ells, el vermut “és més que una beguda, és una experiència. L’hora del vermut és un moment molt nostrat per trobar-se i fer-la petar amb amics i família en una terrassa. I amb les ampolles d’El Bandarra intentem transmetre aquesta idea”. Missatge llegit. Amb els seus vermuts, te’n lleparàs els dits!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa