VadeVi
Dos Déus repeteix el vermut calent Nordic i Mediterranean després de l’èxit als Vinari
  • CA
El vermut calent Nordic de Dos Déus
El vermut calent Nordic de Dos Déus

!--akiadsense-->

Arriba el fred i amb ell els plats de cullera, les sopes… Però en versió bevible, què tenim els catalans? Des de ja mateix podem dir que som els inventors del primer vermut calent del món: el Dos Déus Calent que es presenta en dues versions segons els botànics de la seva fórmula. Una versió Mediterrània, dolça i suau gràcies a les aromes de pell de taronja, vainilla, ruibarbre, nou moscada i panses. I una versió Nòrdica, amb un perfil més famós que recorda a les tradicionals galetes de gingebre, amb matisos de la canyella, clau, pell de taronja, cafè i xocolata. Es poden servir freds però si s’escalfen amb un cop de microones (uns 45 segons a potència 700W) o al bany maria, gaudirem d’un vermut calent molt aromàtic i que ens recordarà l’esperit dels mercats nadalencs.

Segons els seus elaboradors Priorat B&D Lab amb celler a Bellmunt del Priorat, la inspiració d’aquests nous vermuts ve de les tradicions del nord d’Europa, on el vi calent especiat “glüh wine” o “mulled wine” és molt conegut i es pren en èpoques de fred, precisament, per escalfar les mans i l’ànima.

El vermut calent de Dos Déus però que també es pot prendre fred

!--akiadsense-->

El celler va treure una edició el passat hivern i pretenien canviar les versions cada any. Però després de guanyar el Premi Vinari d’Or al Millor Vermut Innovador de 2020 i que els distribuïdors i el públic el demanés amb èmfasi, han decidit repetir el Nordic i Mediterranean per arribar a més públic i que degustin el primer vermut calent del món.

El celler explica…

La seva elaboració no és pas secreta (del tot). Des de Priorat B&D Lab expliquen que l’art d’elaborar aquest vermut calent passa per seleccionar un vi amb cos, en aquest cas, un vi negre de la regió, i la tria de botànics més aromàtics, a més del donzell característic, d’espècies com la canyella, el cardamom i el clau. Aquests es posen amb una proporció més exagerada, perquè un cop s’escalfi el vermut, desprengui unes aromes més intenses.

El vermut calent en la seva versió mediterrània
El vermut calent en la seva versió mediterrània

!--akiadsense-->

Les espècies i la resta dels botànics, maceren durant mesos en fred i es deixen en unes damajoanes a sol-i-serena al pati del celler de Bellmunt, fins que el seu enòleg aconsegueix les sensacions exòtiques i la densitat desitjades per barrejar amb el vi, fortificar-lo fins als 15º d’alcohol i embotellar.

El vermut és doncs per tot l’any i per això a Vadevi trobareu cada dissabte l’actualitat i les novetats d’aquest sector cada vegada més dinàmic a casa nostra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa