A Tossa de Mar sempre s’hi descobreixen coses noves que et connecten amb les millors essències de la Costa Brava. I el passat cap de setmana, el passeig Verdaguer ha vist com les essències aromàtiques dels vermuts dels Premis Vinari captivaven als seus visitants

Gràcies a la Regidoria de Turisme i Promoció Econòmica del municipi, s’ha celebrat la primera mostra i concurs de vermuts dels Premis Vinari amb una setantena de marques que van poder degustar els tossencs i tossenques en el concurs de tast a cegues. Així, els visitants van tastar i avaluar els vermuts com ho fan els experts del jurat dels Vinari, és a dir, sense saber la marca ni la procedència, i degustant el vermut en xarrups segons les diferents categories. Al concurs hi competeixen vermuts tradicionals blancs, negres i reserva, una categoria de vermuts innovadors corresponent als altres estils més nous, així com les millors etiquetes de l’any. Tots ells van triar quins són els de la millor qualitat i el Top 10 Vermuts per a Tossa, amb 300 vots registrats són:

  • Els vermuts blancs més votats van ser Pedro Masana Blanc i Cori Blanc.
  • En la categoria de negres tradicionals, tot i ser la més concorreguda, va destacar un per sobre de tots, el vermut Miró Rojo.
  • Pel que fa als vermuts reserva, aquells que han passat un arrodoniment en botes de fusta, destaquen l’Yzaguirre Rojo Reserva, De Muller Reserva i Olave Reserva, els tres de Reus.
  • En temes de novetats en l’estil d’elaborar vermuts, els més votats dels innovadors van ser l’Yzaguirre rosat i el Bandarra Rosé, així com el Dos Déus Dip, un vermut fumat amb records de bourbon i whisky, i el Vidalba Edició Especial 1976, un vermut elaborat amb vi negre i arrodonit amb un generós sec de 1976.

Aquest activitat popular és la tercera sobre el territori que consisteix en portar la setena edició del concurs referent en vermuts catalans perquè el públic pugui descobrir l’ampli ventall de vermuts que s’elaboren a Catalunya. 

Durant tot el dia, fins a les 20h de la tarda, la jornada va estar ben amenitzada amb música en directe i una mostra de plats tradicionals tossencs de la mà del col·lectiu de la cuina tradicional tossenca. No van faltar les típiques mandonguilles de calamar, el cim i tomba, els fideus a la cassola, les anxoves o els calamars farcits, entre altres delícies d’aquesta gastronomia rica i marinera. A més a més, sis dels elaboradors de vermut de més qualitat del país van omplir el passeig amb els seus estands per saciar totes les curiositats d’aquest món del vermut que està en el millor moment de la seva vida. Van ser ni més ni menys que els guanyadors de les sis edicions anteriors d’aquest concurs referent a Catalunya: els vermuts d’Yzaguirre, de Casa Mariol, de Vermuts Miró, els Dos Déus, Olave i, la novetat d’enguany, els vermuts de Sitges del Celler Díaz amb el Maladona.

La propera i última cita al territori serà el Masnou (27 de juny), que s’afegiran a les votacions populars dels diversos municipis catalans abans de conèixer quins són els Millors Vermuts de l’Any. Al mes de setembre s’organitzarà l’acte de lliurament dels Premis a Reus, on es concediran els reconeixements als millors vermuts blancs, rojos o negres, reserva, innovadors, l’etiqueta i al millor vermut per a còctels amb una recepta original creada pel Club del Bàrman de Catalunya. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa